الگوریتم تعیین و اصلاح مدار ماهواره های LEOمبتنی بر روش های تخمین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE02_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین خلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد ،دانشکده مهندسی برق، دانشگاه علم و صنعت ایران

سعید عبادالهی

استادیار، گروه مهندسی برق، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در تعیین مدار ماهواره مساله ای که با آن مواجه هستیم تعیین دقت بردارهای موقعیت و سرعت ماهواره است.در این مقاله با تاکید ویژه بر ماهواره های LEO به روند تعیین مدار مروری خواهیم داشت.همچنین روش های مختلف تعیین مدار و مدل نیروی مختلف موجود در به طور خلاصه بحث شده است. دو روش تخمین اصلی، حداقل مربعات خطا و فیلتر کالمن و EKF2 بررسی و رابطه بین آنها بحث شده است. نتایج عددی حاصل برای نشان دادن خطای مدل کردن های مختلف برای مدار نهایی همچنین خطای بین مدار نهایی و مدل نشان داده می شود. برای حل مسایل فیلترینگ غیرخطی و دارای نویز، الگوریتم فیلتر کالمن تعمیم یافته از مناسبترین روش ها است. این فیلتر براساس اصل خطی سازی اندازه گیری ها و توسعه مدل با استفاده ازبسط سری تیلور بنا نهاده شده است .فیلتر کالمن تعمیم یافته می تواند در سامانه های تصادفی غیرخطی که اغتشاش در فرایند و نویز در اندازه گیری های حسگرها موجود است، متغیرهای حالت سامانه را به صورتی بهینه برآورد کند. در حالت خاص، ورودی یا پارامتر مجهول را میتوان با تبدیل کردن آنها به منزله متغیرهای حالت مکمل برآورد کرد.درعوض فیلتر کالمن دارای محاسبات پیچیده تری نسبت به روشهای عددی است که باعث افزایش حجم و زمان محاسبات خواهد شد .علاوه برآن انتخاب مدل دینامیکی مناسب وتعیین درست ماتریسهای کوواریانس اهمیت زیادی دارد، چرا که انتخاب نادرست آنها باعث نتایج نامطلوب خواهد شد.

کلیدواژه ها

ماهواره های LEO ، حداقل مربعات خطا ، فیلتر کالمن و فیلتر کالمن تعمیم یافته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.