روشی جهت کاهش هارمونیک برای مبدل های توان بالا با استفاده از اینورتر های چند سطحی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE02_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید فروغی

شرکت توزیع نیروی استان خوزستان، اهواز،ایران

چکیده

در کاربرد های توان بالا، کنترل هارمونیک های سیگنال خروجی مبدل های قدرت بسیار حایظ اهمیت میباشد بطوری که شکل موج های خروجی ظاهر شده با اعواج های زیادی همراه است. در مبدل های توان بالا، بیشینه فرکانس سوییچینگ به دلیل تلفات گرمایی، محدود می شود. این عمل منجر به تولید شکل موج های با اعوجاج زیاد می شود. در این کاربردها، بایستی شکل موج خروجی را با استفاده از سیستم های فیلتر پسیو حجیمی، فیلتر کرد . محتویات هارمونیکی ولتاژ بایستی تا جایی که امکان دارد کاهش داده شود بنابراین مبدل های چند سطحی مناسب ترین تکنیک در این خصوص میباشند . بمنظور استفاده کمتر از فیلتر های حجیم استفاده از تکنیک های کاهش هارمونیکی پیشنهاد می-شود که در این مقاله دو روش مدولاسیون پهنای پالس حذف هارمونیک انتخابی (SHEPWM) و مدولاسیون پهنای پالس کاهش هارمونیک انتخابی (SHMPWM ) بیان میشود. در شکل موج خروجی روش (SHMPWM) اعوجاج هارمونیکی محدود بوده و هنگامی که تعداد زاویه های سوییچینگ به اندازه کافی زیاد باشد کدگذاری شبکه بصورت خاص انجام می شود. تکنیک مربوطه، پیش از این با استفاده از فرکانس سوییچینگ بالا (750Hz)ارایه و بحث شده بود. در این مقاله، یک پیاده سازی از روش (SHMPWM) برای فرکانس های سوییچینگ پایین، بررسی خواهد شد. در نتایج بدست آمده، روش پیشنهادی با اعمال (SHMPWM) به یک مبدل نقطه-خنثی-مهار شده (NPC) با استفاده از فرکانس سوییچینگ برابر با 350 Hz نشان می دهند که تکنیک SHMPWM، نتایج تکنیک مدولاسیون پهنای پالس حذف هارمونیک انتخابی قبلی را به ازای فرکانس های کلیدزنی (سوییچینگ) خیلی پایین بهبود می بخشد. این حقیقت، بیان میدارد که روش SPWMدر کاربردهای توان بالا، بسیار کار آمد بوده و استفاده از آن موجب کاهش عناصر فیلترینگ گران قیمت و حجیم می شود.

کلیدواژه ها

مبدل های چند سطحی، فرکانس های کلید زنی، تکنیک های مدولاسیون پهنای پالس ، فیلتر ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.