کالیبراسیون فتولیزراسکنر به روش فتوگرامتری برای هممرجعکردن مستقیم ابر نقاط مبتنی بر تصویر

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ژئوماتیک 88
  • کد COI اختصاصی: GEO88_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1932
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا واجدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری دانشکده نقشه برداری، دانشگاه تهران

محمد سعادت سرشت

گروه مهندسی نقشهبرداری، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران

ساناز واجدیان

کارشناس ارشد سنجش از دور

چکیده

مدلسازی سه بعدی اجسام و واقع گرایی مجازی مناظر محیطی یک موضوع مهم تحقیقاتی میباشد که امروزه کاربردهای بسیاری در موزه های مجازی، بازی و سرگرمی، ترمیم آثار باستانی، مهندسی، صنعتی، پزشکی و توریستی دارد. در حال حاضر پیشرفت های زیادی در تکنولوژی لیزراسکنر صورت گرفته است. لیزراسکنر زمینی این توانایی را دارد که حجم زیادی از نقاط (ابر نقطه) را در یک زمان کوتاه ارائه دهد. از ابر نقاط بدست آمده جهت مدلسازی استفاده میشود. در مواجه با اشیاء پیچیده برای مدل کردن کامل شئ نیاز به چندین استقرار دستگاه میباشد. از آنجایی که نقاط اندازه گیری شده از هر ایستگاه سیستم مختصات محلی مربوط به خود را دارد، جهت استفاده ی همزمان از ابرنقاط تمام ایستگاه ها نیاز به یکی شدن تمام سیستم مختصات های محلی میباشد. به تعیین پارامترهای انتقال سیستمهای محلی به یک سیستم مرجع، هم مرجع کردن اطلاق میشود. امروزه سیستم لیزر اسکنر زمینی به دوربین رقومی مجهز شده است. در این مقاله از تصاویر اخذ شده از دوربین رقومی در انجام هم مرجع کردن استفاده میشود. در این فرآیند به پارامترهای کالیبراسیون داخلی و خارجی دوربین نیاز میباشد که از طریق ایجاد میدان آزمون تعیین میشود. بعد از تعیین پارامترهای کالیبراسیون لیزر اسکنر در یک محیط آزمایشگاهی، لیزر اسکنر به راه دوربین رقومی نصب شده روی آن در دو ایستگاه مستقر میشود و بعد از برداشت ابر نقاط یک تصویر از هر ایستگاه اخذ میشود. سپس با تعیین پارامترهای توجیه نسبی بین تصاویر اخذ شده از هر ایستگاه توجیه بین تصاویر ایجاد میگردد. توجیه بین تصاویر از طریق پارامترهای کالیبراسیون خارجی به ابر نقاط هر ایستگاه انتقال داده میشود. به این صورت در یک مرحله بدون نیاز به تعیین نقاط مشترک و حتی بدون لزوم همپوشانی ابر نقاط حاصل از ایستگاه های مختلف، ابرنقاط بصورت مستقیم هم مرجع میشوند. نتایج آزمونهای انجام شده بیانگر کارایی روش هم مرجع سازی مبتنی بر تصویر در مقایسه با روش مبتنی بر تارگت میباشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.