بررسی ارتباط بین انجام پژوهش کاربردی و بنیادی با رشد علمی و پژوهشی اعضای هییت علمی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش روانشناسی و علوم تربیتی ایران
  • کد COI اختصاصی: HGSE02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 902
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالواسط اسدخانی

کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی از دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا آهنچیان

استاد دانشگاه فردوسی مشهد

حسین کارشکی

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در جهان امروز به منظور سازگاری با محیط متحول، دانشگاه ها نیازمند توجه به رشد، بالندگی و بهسازی منابع انسانی خود می باشند. بدیهی است که راز احیاء و رشد علمی، پژوهش است و توسعه علم، مرهون و وابسته به کمیت و کیفیت طرح های علمی و پژوهش است در همین راستا، هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط گرایش های پژوهشی با رشد حرفه ای از طریق آزمون مدل علی بین آنها می باشد در این پژوهش توصیفی همبستگی، نمونه ای شامل 148 نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه های علوم پزشکی و فردوسی مشهد با استفاده از روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه های محقق ساخته گرایش های پژوهشی و رشد حرفه ای استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه ها تایید شد و داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی، آزمون T، آزمون باکس، تحلیل مسیر، تحلیل واریانس چند متغیره MANOVA، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و به کمک نرم افزارهای لیزرل LISREL و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد که متغیرهای گرایش های پژوهشی بنیادی و کاربردی نمی توانند رشد حرفه ای آموزشی و پژوهشی را پیش بینی نمایند. نتایج بدست آمده از آزمون مانوا نشان داد که بین دو دانشگاه، در هر دو متغیر رشد حرفه ای آموزشی (فرمول در متن اصلی مقاله) و رشد حرفه ای پژوهشی (فرمول در متن اصلی مقاله) تفاوت معناداری وجود دارد. براساس نتایج به دست آمده، بین گرایش پژوهشی بنیادی با رشد حرفه ای آموزشی و رشد حرفه ای پژوهشی رابطه مثبت بسیار پایین و غیر معنادار است همچنین بین گرایش پژوهشی کاربردی با رشد حرفه ای آموزشی رابطه مثبت بسیار پایین و غیر معنادار و بین گرایش پژوهشی کاربردی با رشد حرفه ای پژوهشی رابطه منفی بسیار پایین و غیر معنادار است.

کلیدواژه ها

پژوهش بنیادی، پژوهش کاربردی، پژوهش ، رشد حرفه ای، تحلیل مسیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.