استفاده ازسیستم اطلاعات زمینی بعنوان بانک جامع اطلاعات نقشه برای جلوگیری از موازی کاری در تهیه نقشه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ژئوماتیک 88
  • کد COI اختصاصی: GEO88_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رئیسی

کارشناس کاداستر استان چهارمحال و بختیاری

مجید حیدری

مسئول کاداستر استان چهارمحال و بختیاری

فرهاد فروزنده شهرکی

مشاور فنی معاون عمرانی استانداری چهارمحال وبختیاری

چکیده

سیستمهای اطلاعات جغرافیایی وزمینی مجموعه ای سازمان یافته و منسجم است که ذخیره سازماندهی ، پردازش و ارائه اطلاعات زمین مرجع را بعهده دارد از اینرو در امور شهری و شهرسازی ، در کنترل پروژه و دسترسی به اطلاعات بهنگام و تصیم گیری به موقع نقش سازنده ای را ایفا میکند .در این مقاله سعی شده است که با تکنولوژی سیستم اطلاعات زمینی LIS راهکاری برای کم کردن دوباره کاری های سازمانها وادارات مرتبط با تهیه نقشه ارائه گردد . با توجه به اینکه سازمانهائی که به نحوی با امور زمین و ساختمان و مکان یابی عوارض سروکار دارند هر کدام به طور جداگانه اقدام به تهیه نقشه و جمع آور ی اطلاعات خاص می کنند. که با در نظر گرفتن این موارد بودجه کلانی از کشور صرف این موازی کاری ها می شود که در متن این مقاله سعی شده است که با چند نمونه اقدامات انجام گرفته جهت تهیه نقشه و لایه های اطلاعاتی مرتبط با انها که در این چند سال اخیر در استان چهار محال و بختیاری انجام گرفته است شرح داده می شود. اگر چه نیاز های اطلاعات سازمانها با یکدیگر متفاوت است ، میتوان یک نوع LIS تولید کرد که برای ایجاد لایه های که قابل ترکیب ، تحلیل و ادغام با اطلاعات غیر گرافیک هستند دارای انعطاف کافی باشد . با توجه به حجم عظیم کار ، یک سازمان به تنهایی نمی تواند سیستم اطلاعات زمین LIS را بدون مشارکت و یا حداقل همکاری سازمانهای دیگر راه اندازی نماید .اگر سیستم اطلاعات زمینی با موفقیت اجرا شود و با تکنولوژی سیستم های اطلاعات مشترک میتوانند نیازهای اطلاعات بسیاری از شهرداری های ، شرکت های عام المنفعه ( مانند سازمانهای آب ، برق ، تلفن ، گاز و ...) ، شرکتهای بیمه ، بنگاهای معاملاتی ، شرکتهای ساختمانی و نهادهای محله ای را پاسخگو باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.