مروری بر سیستم های پمپ حرارتی زمین گرمایی با جاذب خورشیدی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری توسعه پایدار در انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENCNFERENCE01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید امید داعی نیاکی

دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی، گروه مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه علوم و فنون مازندران

محسن پورفلاح

استادیار، دکتری تبدیل انرژی، گروه مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه علوم و فنون مازندران

آرین زارع قادی

دانشجوی دکتری تبدیل انرژی، گروه مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه سمنان

چکیده

رشد سریع در زیر ساخت های صنایع و ساختمان های تقاضای درخواست انرژی را برای گرمایش و یا سرمایش فضا افزایش داده است و حدود 32 تا 33 درصد مصرف انرژی برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد. انرژی مهار شده از منابع زمین گرمایی برای تولید نیرو، گرمایش و یا سرمایش با یک پمپ حرارتی و گروهی دیگر از کاربردهای مستقیم مورد استفاده قرار می گیرد. حفر گمانه زمین گرمایی یک کار خطرناک و سرمایه بر بوده که نیمی از هزینه های این سیستم را شامل می شود. با بهره گیری از ذخیره سازی فصلی حرارت شامل تزریق انرژی حرارتی خورشید به وسیله ی یک جاذب خورشیدی به سیستم زمین گرمایی، امکان بهره گیری از حفر گمانه های کوتاه تر، نرخ استخراج بالاتر از گمانه های حفر شده و متعادل سازی بارهای زمینی فراهم می شود. نصب سیستم های پمپ حرارتی زمین گرمایی به طور مداوم با بازه ی 10 الی 30 درصدی به صورت سالیانه در سطح جهانی، در سال های اخیر رشد کرده است.

کلیدواژه ها

انرژی زمین گرمایی، انرژی خورشیدی، ذخیره سازی انرژی حرارتی، پمپ حرارتی زمین گرمایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.