بررسی معماری های مبتنی برCPU و GPU برای بازی های رایانه ای و واقعیت مجازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس تحقیقات بازی های دیجیتال؛گرایش ها،فناوری ها و کاربردها
  • کد COI اختصاصی: DGRCONF01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی جلال نژاد

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر ،گرایش معماری سیستمهای کامپیوتری، دانشگاه علم و صنعت ایران

عرفان قنادتوکلی

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر ، گرایش نرمافزار، دانشگاه علم و صنعت ایران

محسن سریانی

دانشیار مهندسی کامپیوتر گروه معماری سیستمهای کامپیوتری و هوش مصنوعی، دانشگاه علم و صنعت ایران

بهروز مینایی بیدگلی

دانشیار مهندسی کامپیوتر، گروه نرمافزار و هوش مصنوعی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

امروزه کارایی سیستمهای کامپیوتری برای انجام کارهای مختلف بسیار حایز اهمیت است. یکی از مهمترین وسایل الکترونیکی، گوشیهای هوشمند و تبلتها است. کارایی این وسایل برای تمامی کاربران به منظور انجام کارهای خود و اجرای برنامه های کاربردی ازجمله بازیهای رایانه ای بسیار بااهمیت است. اجرای برنامه های با پردازش سنگین همچون بازیهای رایانه ای، با توجه به امکانات الزم ازجمله توان پردازش تصویرسازی هر چه بهتر، نیازمند بستر سخت افزاری قدرتمند است. با توجه به اندازه این وسایل، استفاده از ابزار قوی سخت افزاری در درون آنها امکان پذیر نیست. در این شرایط برای افزایش بازدهی سیستم، طراحی معماری صحیح میتواند راه گشا باشد. این شرایط برای کنسولهای بازی نیز صادق است و تمامی شرکتهای سازنده این وسایل به دنبال راهی برای بهبود کیفیت تصویرسازی و هر چه روانتر اجراشدن این برنامهها بر روی سیستمهای خود هستند. با توجه به سیستمهای طراحی شده در چند سال اخیر، عملکرد GPUها بسیار بااهمیت تر از گذشته شده است. موضوع جدیدی که در معماری گوشیهای هوشمند وجود دارد، کارکرد تعاملی CPU و GPU تحت عنوان APU است. این تعامل، بهبود چشمگیری در بازدهی این سیستمها داشته است، اما کارایی آنها هنوز به حداکثر نرسیده است. برای این منظور در این گزارش نحوه تعامل CPU و GPU در تراشههای مختلف مربوط به حوزه بازیهای رایانهای بررسی شده است. همچنین مشکالت موجود بر سر راه تعامل هر چه بهتر و نیز راه حلهایی برای برطرف کردن این مشکلات پیشنهادشده است. ارایه راهحلهایی از قبیل زمان بندی وظیفه ها و معماری جدید برای تعامل CPU و GPU میتواند کارگشا باشد.

کلیدواژه ها

تعامل CPU و GPU ،بهبود کارایی APU ،معماری های مبتنی بر CPU ،معماری های مبتنی بر GPU

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.