بررسی عملکرد مدل درختی M5 و ماشین بردار پشتیبان در برآورد میزان تبخیر روزانه از سطح مخزن سد
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی محاسبات نرم
- کد COI اختصاصی: CSCG02_165
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 570
نویسندگان
دانشجوی کارشناس ارشد سازههای آبی، گروه مهندسی آب، دانشگاه زنجان
استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه زنجان
کارشناس ارشد مهندسی عمران، دفتر بهرهبرداری و نگهداری از سدها، شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی
چکیده
تلفات تبخیر از سطح آزاد آب دریاچه ها و مخازن آبی یکی از فرایندهای مهم هیدرولوژی میباشد که در مدیریت بهینه منابع آبی مخازن بایستی به دقت محاسبه و پیش بینی شود. در این تحقیق با درنظرگرفتن دادههای تبخیر سنجی و هواشناسی واقع در ایستگاه سد تهم استان زنجان، عملکرد دو مدل هوشمند ماشین بردار پشتیبان و مدل درختیM5 در برآورد تبخیر روزانه از سطح آزاد مخزن ارزیابی گردید. همچنین عملکرد روابط تجربی برآوردتبخیر روزانه با نتایج بهترین مدل هوشمند مقایسه شد. براساس نتایج، عملکرد هر دو مدل هوشمند در برآورد میزان تبخیر روزانه تقریبا مشابه بود. متوسط دمای هوا به عنوان مهمترین پارامتر در میزان برآورد تبخیر بدست آمد. مقایسه نتایج روابط تجربی نشان داد رابطه مایر با مقدارR2=0/7522وmm RMSE=1/7228 بهترین رابطه برآورد مقدار تبخیر میباشد. مقایسه نتایج مدلهای هوشمند با رابطه مایر بیانگر قابلیت بالای مدلهای هوشمند در برآورد مقدار تبخیر روزانه بودکلیدواژه ها
تبخیر، مخزن، مدل درختیM5،روابط تجربیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.