ارایه مکانیزمی مبتنی بر ترکیب الگوریتم بهینه سازی فاخته و الگوریتم جستجوی محلی به منظور حل مسیله مسیریابی وسایل نقلیه ناهمگن با پنجره زمانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های دانش بنیان در مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP02_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده مرادی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

مهدی رجب زاده

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

مسیریابی مربوط به پیدا کردن یک مسیر ایده آلی است که اهداف مدل را تامین کرده و از مشتری تبعیت کند. یکی از مسایل مهم در مسیر یابی، مسیله مسیر یابی وسایل نقلیه می باشد. در این مسیله مجموعه ای از مشتریان در نقاط مختلف جغرافیایی قرار دارند که باید توسط وسایل نقلیه خدمات ببینند، مدل های مختلفی در این مسیله وجود دارد، یکی از مهم ترین مدل ها مسیله پنجره زمانی می باشد، که همواره پیچید گی مسیله را افزایش داده و از رده مسایل NP-Hard می باشد. تاکنون روش های مختلفی برای حل این مسیله ارایه شده است، الگوریتم های فرا ابتکاری همواره جز پرکاربرد ترین روش ها در این حوزه بوده اند ولی همواره دارای مشکل همگرایی نارس بوده و رسیدن به جواب های بهینه را دچار مشکل می کنند. انگیزه اصلی این تحقیق ارایه یک الگوریتم کارا چندهدفه برای مسیر یابی وسایل نقلیه نا همگن با محدودیت پنجره زمانی مبتنی بر ترکیب الگوریتم بهینه سازی فاخته و الگوریتم جستجوی ممنوعه می باشد که همواره بر پایداری و رسیدن به جواب های نزدیک به بهینه در زمان قابل قبول تاکید دارد. برای ارزیابی الگوریتم پیشنهادی چند مجموعه داده تست معتبر در مسیله مسیر یابی تهیه شده و الگوریتم پیشنهادی با الگوریتم ژنتیک، الگوریتم جستجوی ممنوعه و الگوریتم کلونی مورچگان مقایسه شده است. نتایج محاسباتی نشان داده است، الگوریتم پیشنهادی دارای عملکرد بهتری نسبت به الگوریتم های مورد مقایسه ازنظر مسافت، خطای زمانی، پایداری و زمان اجرا بوده است.

کلیدواژه ها

مسیر یابی، مسیریابی وسایل نقلیه پنجره زمانی، وسایل نقلیه ناهمگن، الگوریتم بهینه سازی فاخته، الگوریتم جستجوی ممنوعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.