بررسی تطبیقی شخصیت سازی دختر در کتاب های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان طی دهه 60 تا 90 هجری شمسی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش شخصیت سازی معاصر ایران
  • کد COI اختصاصی: CIIS01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عفت السادات افضل طوسی

دانشیار گروه ارتباط تصویری دانشگاه الزهراء(س)

سمیرا صفاری

مربی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، گروه گرافیک، تاکستان

چکیده

فضاسازی و بیان احساسات موجود در تصویرگری، با شخصیت های آنها ارایه می گردد. حساسیت این مسله در کتاب های کودک ونوجوان به علت نقش آن در الگوسازی برای مخاطب، بیش از سایر موارد مورد توجه می باشد. امروزه با حضور دیدگاه ها و سبک های جدید، تنوع زیادی در این زمینه حاصل شده است. چگونگی ارایه شخصیت دختر، به عنوان یکی از پرکابردترین ارکان ادبیات، می تواند نشانگر زمینه های موجود در هر دوره تاریخی، از جمله دیدگاه های فرهنگی و اجتماعی آن باشد. هدف از مطالعه تطبیقی حاضر، بررسی چگونگی شخصیت سازی دختر در کتاب های مصور در دهه های اخیر بوده است. روش پژوهش بر اساس هدف، کاربردی، نیز از نظر ماهیت، توصیفی – تحلیلی – زمینه یابی و نیز همبستگی می باشد. جامعه آماری، کتب انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایران، در 4 دهه 60 تا 90 هجری شمسی بوده، همچنین نمونه گیری موردی و به طور تصادفی صورت پذیرفته است. بررسی سیر تحول شخصیت سازی دختر در کتاب های مورد مطالعه نشان می دهد که روند استفاده از شخصیت های خردسال رو به افول و نوجوان در حال افزایش است. در بروز حالات روحی چهره بی حالت و خنثی با چهره شاد برابری دارد. البته به طور کلی استفاده از خردسالان، روحیات شاد و خنثی، بیشترین نمایش را در تصاویر کتاب ها کودک اعم از شعر و داستان نشان می دهد.

کلیدواژه ها

شخصیت پردازی، تصویرگری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دختر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.