توانمندی سازی زنان روستایی رودوزکار و جایگاه آنان در توسعه روستایی سیستان و بلوچستان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نخستین همایش رودوزی های سنتی سیستان و بلوچستان
- کد COI اختصاصی: CHHTSB01_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 567
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ایرانشناسی دانشگاه شیراز
چکیده
توسعه در لغت به معنای رشد تدریجی در جهت پیشرفته ترشدن, قدرتمندترشدن و حتی بزرگ ترشدن است. زنان در فرایند توسعه همه کشورها نقشی مهم و تاثیر گذار دارند و زنان روستایی رودوزکار سیستان و بلوچستان نیز به مشابه سایر زنان روستایی کشور توانمندی اقتصادی دارند که می تواند کمک موثری در توسعه روستایی واقتصاد کشور و خانوار نماید این زنان در کنار کارهای کشاورزی، دامداری، فعالیت های خانه داری مشغول بافتن قالی هستند که در جهت اشتغال زایی، افزایش درآمد خانوار و جلوگیری از روند بی رویه مهاجرت روستایی به شهرها و همچنین کمک موثر به اقتصاد کشور در راستای صادرات غیر نفتی دارد که از نظر بافت ونقشه در سطح جهانی برای خودش جای پای باز کرده است. مهمترین هدفی که در این مقاله مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است بررسی توانمندی اقتصادی زنان رودوزکار سیستان و بلوچستان و تاثیر آن بر توسعه روستایی و اقتصاد خانوار است. توانمندی زنان خود شامل شاخص های متعددی از نظر اقتصادی وتولیدی می باشد. روش تحقیق در این پژوهش از نوع پیمایشی، توصیفی و اسنادی بوده و ابزار گرد آوری اطلاعات بصورت پرسشنامه وهمگام با مصاحبه بوده است. جامعه آماری در این تحقیق عبارت است از زنان متاهل مناطق روستایی استان سیستان و بلوچستان می باشد. با توجه به آزمون آماری کوکران، نتایج این مطالعه نشان می دهد هر چه زنان توانمندی های زنان بالاتر رودتر، موجب افزایش قدرت اقتصادی خانواده گردیده واز طرفی نیز قدرت اجتماعی آنان در سطح جامعه و خانواده بیشتر گرددکلیدواژه ها
زنان روستایی، توانمندی اقتصادی، توسعه روستایی، رودوزکار، اقتصاد خانوارمقالات مرتبط جدید
- نقش امام علی علیه السلام درتمدن اسلام قبل از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
- شیوه های تربیتی آسیب زا در خانواده از دیدگاه نهج البلاغه
- سرمایه های روانشناختی از دیدگاه اسلام
- بررسی تاثیر صفات شخصیتی پنجگانه (Big ۵) بر اعتیاد به کار با آزمون نقش میانجی هوش هیجانی کارکنان (مطالعه موردی؛ اداره کل امور اقتصادی و دارایی)
- استراتژیهای رسانه ای و نقش مدیران رسانه در مدیریت بحران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.