مروری بر مزایای پذیرش زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی (XBRL)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نقش حسابداری،اقتصاد و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: AEMCNF01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب ا... نخعی

استادیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند ،ایران -

مهدی شبان

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، ایران-

چکیده

گزارشگری مالی به عنوان نتیجه نهایی سیستم اطلاعاتی حسابداری برای استفاده کنندگان از اطلاعات مالی در بخش خصوصی و دولتی، از جهت ارایه وضعیت مالی و پاسخگویی و نیز در نقش مباشرت مدیریت، مهم تلقی می گردد. سرمایه گذاران به عنوان مهمترین استفاده کنندگان از این اطلاعات به دنبال اطلاعاتی شفاف، کامل و صحیح هستند. همزمان با جهانی شدن سرمایه گذاری، نیاز سرمایه گذاران به اطلاعات مالی درست و قابل اعتماد شرکتها بیشتر میشود. روند پرشتاب دگرگونیهای صورت گرفته در حوزه ی فنآوری اطلاعات و ارتباطات به ویژه اینترنت،کلیه ابعاد جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده به گونه ای که برای مثال در حوزه ی حسابداری منجر به معرفی یک رشته گزارشگری نوین و انقلابی برای گزارشگری مالی به نام زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی (XBRL) شده است. در این مقاله به بررسی مزایای زبان گزارشگری مالی توسعه پذیر می پردازیم . نتایج مطالعات نشان می دهد پذیرش XBRL باعث افزایش شفافیت اطلاعات ، کارایی بازار، کاهش هزینه افشای اطلاعات و ... می شود

کلیدواژه ها

زبان گزارشگری مالی توسعه پذیر ، شفافیت اطلاعات ، افشای اطلاعات، بورس اوراق بهادار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.