رانت از دیدگاه اسلام و دیدگاه های متعارف
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نقش حسابداری،اقتصاد و مدیریت
- کد COI اختصاصی: AEMCNF01_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3362
نویسندگان
استادیار و عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد، دانشگاه خوارزمی
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده اقتصاد خوارزمی
چکیده
در این مقاله، رانت از دیدگاه های متعارف و اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است. رانت جویی و بهره گیری از برخی امتیازهای ویژه، که هیچ گونه ارتباطی با شایستگی های ذاتی و استعدادهای فردی ندارد از جمله مهم ترین مصادیق و نمونه های فساد در بدنه اجرایی حکومت هاست که بروز و پیدایش آن آثار سوء و پیامدهای زیانبار و مخرب اقتصادی و اجتماعی در پی خواهد داشت. اسلام با رانت خواری و سوء استفاده از موقعیت به شدت برخورد می کند؛ چرا که رانت خواری و ویژه طلبی خلاف فطرت، طبیعت انسانی و عدالت است. استفاده و بهره مندى نابرابر مسیولان حکومتى از اموال و امکانات عمومى، آثار سوء و پیامدهای زیانبار و مخربی از جمله انحصار و انباشت ثروت، فقر و پیدایش اختلاف معیشتی، ضعف اقتصادی و ناکارآمدی نظام اجرایی، اشرافی گری، تضعیف روح معنویت و اضمحلال و تباهی براى حکومت و اجتماع اسلامى دارد. این پدیده شوم علاوه بر این که از نظر شرعی حرام است از نظر اقتصادی هم موجب کاهش رشد اقتصادی، اتلاف منابع، توسعه فساد و توزیع نابرابر ثروت می شود. در جامعه رانتی، منابع اقتصادی از فعالیت-های تولیدی خارج می شود و فعالیت های غیرتولیدی رونق بیشتری دارد و افراد با هزینه و کار کمتر سود مناسب کسب می کنند.کلیدواژه ها
رانت، اقتصاد متعارف، اقتصاد اسلامی، فساد، اتلاف منابعمقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.