بررسی رفتار کاربران در جستجو و بازیابی اطلاعات در مقابل عواملی که باعث فریب اینترنتی می گردد
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دهمین همایش ملی ادکا
- کد COI اختصاصی: ADKA10_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 786
نویسندگان
دانشجوی دکتری علم اطلاعات ودانش شناسی
دانشجوی دکتری علم اطلاعات ودانش شناسی
چکیده
با رشد سرویس جهانی وب، تنوع عواملی که باعث فریب های اینترنتی می شود، نیز افزایش می یابد. بسیاری از این فریب های اینترنتی از طریق ایمیل، بسته های اینترنتی، لینک های فریبنده وغیره ظاهر می شود و نحوه تعامل افراد در بر خورد با هریک از این عوامل متفاوت می باشد. این مقاله فریب اینترنتی را از نقطه نظر جست جو و پردازش اطلاعات بررسی می کند. با این وجود، توانایی کاربران برای پردازش اطلاعات تا اندازه ای به شیوه های جستجو برای اطلاعات آنها بستگی دارد. جستجو برای اطلاعات در حوزه امنیت به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است. بر این اساس، این مطالعه تاثیر شیوه های جستجو اطلاعات کاربران بر رفتارکاربران و تشخیص فریب آنها را بررسی می کند. مشخصا، پیشنهاد ما این است که نیازهای انسان ها به اطلاعات و هشدارها به صورت چشمگیری بر آسیب پذیری کاربران در مقابل کلاه برداری اینترنتی اثر می گذارد. این بررسی مروری به مطالعاتی که براساس شبیه سازی حملات آنلاین در جست جوی اطلاعات بر روی کاربران انجام گرفته است، می پردازد. نتایج این بررسی ها نشان می دهند هنگامیکه کاربران به صورت فعال در جستجوی اطلاعات هستند، در مقایسه با زمانیکه به صورت تفننی در جستجوی اطلاعات هستند، در مقابل فریب اینترنتی بیشتر آسیب پذیر هستند، و اینکه هشدارهای امنیتی تاثیر مثبتی بر رویکردکاربران در قبال رسیدگی به فریب اینترنتی دارند. یافته ها همچنین نشان می دهند که رفتار کاربران و رویکرد کاربران در هنگام جستجو وبازیابی اطلاعات وپردازش اطلاعات هم راستا نیستند و همچنین درک رفتار کاربران در دنیای مجازی مشکل است که در این باره نیاز به مطالعه بیشتر استکلیدواژه ها
بازیابی اطلاعات، فریب اینترنتی، رفتار کاربران، هشدارهای اینترنتیمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.