بررسی ساختار ماشین القایی تکفاز قطب چنگالی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCEE12_327
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرعباس اخوان حجازی

دانشگاه صنعتی سهند تبریز

احمد دارابی

دانشگاه صنعتی شاهرود

محمدرضا عزیزیان

دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

از مطمئن ترین و کم هزینه ترین ماشین های الکتریکی، نوع القایی می باشد که در رنج کسری از اسب بخار تا چند اسب بخار، در قالب ماشین های تک فاز، با اقبال زیاد رو برو هستند. ماشین های القایی فاز شکسته قطب چنگالی، به عنوان یکی از انواع ماشین های الکتریکی خاص تکفاز که با ساختار بدون جاروبک (روتور بیرونی) و با جاروبک (روتور درونی) قابل ساخت می باشند، از مزیت سادگی عملکرد واستحکام ماشین های القایی، توام با تعداد قطب بالا و سیم پیچی ساده، که از ویژگی های ممتاز ماشین های قطب چنگالی است، بهره مند می باشند. به ازای توان خروجی برابر، به مدد سیم پیچی ساده در قسمت چنگالی، ضمن کاهش ابعاد این ماشین نسبت به نوع القایی معمول، چگالی گشتاور بزرگتری را تولید می کند. ساختار مکانیکی ساده، امکان ساخت با گام کامل و گام کوتاه، اصول عملکرد مبتنی بر ماشین های القایی تک فاز با راه انداز خازنی و حذف انتهای سیم پیچ هایی که به طور موثر، در قطع شار مغناطیسی فاصله هوایی شرکت ندارند، مزیت این ماشین را بیشتر آشکار می سازد.

کلیدواژه ها

ماشین القایی، قطب چنگالی، فاز شکسته، جاروبک، تک فاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.