بررسی تاثیر ساختار مالکیت بر رابطه ی بین عدم تقارن اطلاعات و تقسیم سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_678
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک شری زاده

گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، واحد خوی، دانشگاه آزاد اسلامی، آذربایجان غربی، ایران

حسین بارانی بناب

استادیار گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ساختار مالکیت بر رابطه ی بین عدم تقارن اطلاعات و تقسیم سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی، از جامعه آماری آن دسته از شرکت هایی که طی دوره مورد بررسی شرایط ذکر شده را نداشته باشند؛ و یا اطلاعات شان در دسترس نباشد حذف شد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران ( طی دوره زمانی 1387الی 1394تعداد آنها 103شرکت بود) مورد مطالعه قرار گرفته است، به بیان دیگر شرکت های مورد مطالعه براساس روش حذفی و غربالی از بین جامعه آماری (824 شرکت) انتخاب و برابر 103 شرکت می باشند. در مورد آمار توصیفی داده ها، تحلیل های چند متغیره پنل دیتا ( برازش مدل ) انجام شد. به عبارت دیگر تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری در این تحقیق با استفاده از نرم افزار EVIOWS انجام گرفته است. یافته های حاصل از آزمون رگرسیونی، تنها حدود 64 درصد از تغییرات سود تقسیمی هر سهم (DPS) شرکت های مورد بررسی توسط متغیرهای مستقل و کنترل مزبور تبیین می شوند و همچنین میزان مالکیت سهامداران عمده، تمرکز مالکیت تاثیر دارد، ولی ساختار مالکیت سهام داران نهادی بر رابطه بین اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام و DPS تاثیر ندارد.

کلیدواژه ها

ساختار مالکیت، ساختار هیات مدیره، عدم تقارن اطلاعات، تقسیم سود، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.