تاثیر تولید صادرات محور بر خروج از رکود اقتصادی با رویکرد اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_476
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 845
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریا بهارلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت، گرایش بازرگانی بین الملل، موسسه آموزش عالی کار واحد خرم دره

حسین عابدی

استادیار و عضو هییت علمی موسسه آموزش عالی واحد کار خرمدره

حمید داداشی نسب

استادیار و استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی خدابنده

چکیده

امروزه درجه توسعه یافتگی یک کشور رابطه مستقیمی با حجم روابط تجاری بین المللی آن کشور دارد. با بکارگیری استراتژی توسعه صادرات، کشورها می توانند به رشد تولید ملی و در نتیجه افزایش اشتغال دست یابند. تاکید بر تولید ملی با توجه به ضرورت توسعه صادرات غیر نفتی در اقتصاد ایران در راستای اهداف مذکور و همچنین جهت حل مسایل ناشی از وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی، بویژه در برهه ی کنونی حایز اهمیت می باشد. سالی که با نام حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی مزین شده است، به اوج رسیدن فشارهای ناشی از تحریم های اقتصادی بین المللی، اقتصاد کشور را در شرایط خاص قرار داده است و در این شرایط راهبرد ( اقتصاد مقاومتی) از سوی رهبر انقلاب مطرح شد. در این رابطه، کلیه تولید کنندگان محصولات غیر نفتی کشور که حداقل یکبار در طی 5 ساله 1390 الی 1394 صادرات داشته اند. به عنوان جامعه آماری مد نظر قرار داده ایم در تحقیق حاضر، ابتدا اطلاعات حاصل از پرسش نامه استخراج و برای تجزیه و تحلیل آنها و همچنین بالا بردن میزان دقت و کاهش میزان اشتباهاتی که ممکن است در محاسبات دستی بروز نماید از نرم افزار آماری AMOS22 و spss استفاده گردیده است که از قابلیت های بالایی در تجزیه و تحلیل داده ها برخوردار می باشد که در این بخش با استفاده از آمار استنباطی، فرضیه های تحقیق آزمون شده و در مورد تایید یا رد آنها تصمیم گیری خواهد شد. طبق نتایج به دست آمده ارتباط بین تولید صادرات محور و اقتصاد مقاومتی و همچنین ارتباط بین تولید صادرات محور و رکود اقتصادی مثبت و معنادار می باشد و مورد تایید قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

صادرات محور، مقاومت اقتصادی، اقتصاد مقاومتی، تولید ملی، تحول اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.