شناسایی و تعیین شاخص های HSE و الویت بندی آن ها در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_253
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده داودپور

کارشناس ارشد رشته مهندسی صنایع گرایش سیستم های اقتصادی و اجتماعی، گروه مهندسی صنایع دانشکده صنایع دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب، تهران، ایران

شهروز بامداد

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

چکیده

هر سازمانی مایل است شرکت های تابعه خود را در حوزه های مختلف مورد ارزیابی قرار دهد، برای نیل به این مهم ابتدا می بایست نسبت به شناسایی و جمع آوری شاخص های آن حوزه و سپس انتخاب از میان آن ها بر اساس رسالت و چهارچوب سازمان مربوطه اقدام کند، همچنین می تواند جهت کشف میزان اهمیت این شاخص ها و الویت بندی آن ها، نسبت به وزن دهی آن شاخص ها نیز اقدام کند، در این مقاله به منظور شناسایی، تعیین و الویت بندی شاخص های HSE در مناطق 37 گانه شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران، در فاز اول پس از بررسی دستورالعمل های شرکت ها و مقالات معتبر داخلی و خارجی، به جمع آوری کلیه شاخص های ارزیابی عملکردHSE در حوزه نفت و گاز پرداخته شد و در فاز دوم با نظرسنجی از کارشناسان HSE شرکت پخش فرآورده های نفتی و طبق چهارچوب عملکرد مناطق 37 گانه این شرکت، شاخص ها و زیرشاخص ها منتخب گردید. در مرحله بعد، از روش DEMATEL به منظور استخراج روابط بین شاخص ها و ترسیم گراف روابط بین آن ها و حذف زیرشاخص های کم اهمیت تر، استفاده شد، در ادامه از روش ANP فازی به منظور وزن دهی به زیرشاخص ها و شاخص ها استفاده شده است و به این صورت وزن هر یک از شاخص ها و زیر شاخص ها با توجه به اثری که شاخص ها بر روی یکدیگر دارند به دست آمد که شاخص بهداشت بیشترین وزن و شاخص پدافند غیرعامل و مدیریت بحران کمترین وزن را به خود اختصاص داد. در انتها نتایج وزن دهی شاخص ها و زیرشاخص ها با استفاده از تحلیل حساسیت مورد بررسی قرار گرفت، شایان ذکر است که نتایج این مقاله مبنای ارزیابی عملکرد مناطق 37 گانه شرکت پخش فرآورده های نفتی در سال 1395 قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

روش های تصمیم گیری چند شاخصه MADM، فرایند تحلیل شبکه ای ANP ، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، فازی، شاخص های HSE

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.