رابطه استرس ادراک شده و راهبردهای مقابله ای در مادران دارای فرزند اوتیسم
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: PESLSCONF01_496
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 478
نویسندگان
عضو هییت علمی دانشگاه پیام نور قزوین، قزوین، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مشاوره خانواده، دانشگاه پیام نور قزوین، قزوین. ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مشاوره خانواده، دانشگاه پیام نور قزوین، قزوین. ایران.
چکیده
مادران دارای فرزند اوتیسم استرس بالای را تجربه میکنند و مطالعات گستردهای بر این ادعا صحه گذاشته اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین استرس ادراک شده و راهبردهای مقابله ای در مادران دارای فرزند اوتیسم انجام شد. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه کودکان مبتلا به اوتیسم شهر کرمانشاه در سال 1396 بودند. به منظور اجرای پژوهش 70 نفر از مادران آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه های تحقیق را تکمیل کردند. پرسشنامه های پژوهش عبارتند از فرم کوتاه پرسشنامه مقابله با شرایط پر استرس اندلر و پارکر ) 1990 ( و پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن ) 1983 (، که دارای ویژگیهای روانسنجی معتبر میباشند. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین استرس ادراک شده و راهبردهای مقابلهای مسیله محور همبستگی منفی و معنادار وجود دارد ) 215 / 0 **(. بین استرس ادراک شده و راهبردهای هیجان محور ارتباط مثبت و معنادر وجود دارد 321 / 0 **. اما بین راهبردهای اجتنابی و استرس ادراک شده ارتباط معناداری از نظر اماری یافت نشد. نتایج رگرسیون نشان داد که راهبردهای هیجان محور با بتای مثبت و سپس راهبردهای مسیله محور با بتای منفی به ترتیب 16 / 0 از واریانس استرس ادراک شده را در مادران کودکان اوتیسم پیشبینی میکنند. بر این اساس میتوان اینگونه نتیجه گرفت که با توجه به بالا بودن سطح استرس ادراک شده در مادران کودکان اوتیسم در صورتی که مادران از راهبردهای مقابلهای کارآمد استفاده کنند، سطح تنش کمتری را ادراک میکنندکلیدواژه ها
استرس ادراک شده، راهبردهای مقابلهای، مادران دارای فرزند اوتیسماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.