کنترل ناخالصی ها در فرآیند استخراج حلالی و الکترووینینگ مس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی درعلوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ARSE01_368
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الیاس کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، فرآوری مواد معدنی، گروه معدن، مجتمع آموزش عالی زرند، دانشگاه -شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

محمود اسکندری نسب

استادیار، فرآوری مواد معدنی، گروه مهندسی معدن، مجتمع آموزش عالی زرند، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

معصومه ترابی

کارشناس ارشد، شیمی تجزیه، امور تحقیق و توسعه، مجتمع مس سرچشمه، کرمان، ایران

چکیده

آهن و منگنز دو ناخالصی مهم در فرآیند استخراج حلالی و الکترووینینگ مس هستند. این دو ناخالصی با انتقال ازمرحله استخراج حلالی به مرحله الکترووینینگ، علاوه بر کاهش کیفیت کاتد، باعث کاهش راندمان این مرحله می شوند.روش معمول برای کنترل این دو ناخالصی در مرحله الکترووینینگ، خارج کردن بخشی از محلول و جایگزین کردن آن باآب و اسید است. مقدار حجم خارج شده تابع غلظت این دو ناخالصی در محلول لیچینگ و میزان انتقال این دو ناخالصیاز مرحله استخراج حلالی و شرایط عملیاتی آن است. بر اساس غلظت 12 گرم بر لیتر آهن در محلول لیچینگ و مقدارماندگی فازی 450/8 و 353/6 میلی لیتر بر مترمکعب در مرحله استخراج حلالی، با استفاده از موازنه جرم حول مخزنمحلول الکترولیت مشخص شد که مقدار 5/65 مترمکعب بر ساعت از محلول الکترولیت باید خارج شود. علاوه بر اینمقدار هدر رفت مس از این طریق نیز محاسبه شد که 4526/89 کیلوگرم بر روز بود. بنابراین برای کاهش در حجم خارج شده از محلول الکترولیت، باید انتقال ناخالصی ها به مرحله الکترووینینگ حداقل شود.

کلیدواژه ها

بلید، ناخالصی، ماندگی فازی، انتقال، الکترووینینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.