بررسی تاثیر 6 هفته تمرین ترکیبی (هوازی + مقاومتی) بر سطوح لپتین سرم دختران چاق جوان غیرفعال دانشگاه محقق اردبیلی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE01_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی

معرفت سیاهکوهیان

استاد گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

محمدرضا اصلانی

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

فرناز سیفی

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

هدف از اجرای پژوهش حاضر بررسی تاثیر 6 هفته تمرین ترکیبی بر سطوح لپتین سرم دختران چاق جوان غیرفعال دانشگاه محقق اردبیلی بود. پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را تعداد 100 نفر دانشجوی دختر چاق جوان غیرفعال دانشگاه محقق اردبیلی تشکیل دادند که از بین آنها تعداد 12 دختر چاق جوان غیرفعال با میانگین سنی 1.7±25 سال و میانگین قدی 1/3±160 سانتی متر و میانگین وزنی 2.3±89 کیلوگرم به طور داوطلبانه راضی به ادامه تحقیق شدند و به طور تصادفی در یکی از دو گروه تمرین ترکیبی و گروه کنترل قرار گرفتند. نمونه های خونی یک روز قبل از شروع تمرینات و یک روز بعد از آخرین جلسه تمرینی جمع آوری شدند. به گروه تمرین ترکیبی به مدت 6 هفته، 3 جلسه در هفته تمرین ترکیبی (هوازی با شدت 60 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب و مقاومتی با شدت 60 درصد یک تکرار بیشینه) داده شد.نتایج نشان دادند که اختلاف معنی داری در میزان لپتین سرم بین گروه تمرین ترکیبی و گروه کنترل در پس آزمون وجود داشت (0/001=P) و تمرین ترکیبی منجر به کاهش معنی دار لپتین سرم بعد از 6 هفته تمرین شد (0/001=P). با توجه به نتایج حاصل از تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که زنان چاق و دارای اضافه وزن می توانند از اثرات مفید تمرین ترکیبی در کاهش درصد چربی بدن و به دنبال آن میزان لپتین سرم بهره مند شوند.

کلیدواژه ها

تمرین ترکیبی، هوازی، مقاومتی، لپتین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.