تحلیل نابرابری های ناحیه ای شهرستان چابهار با رویکرد عدالت فضایی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
- کد COI اختصاصی: TGCE01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 680
نویسندگان
عضو هییت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع)
دکتری تخصصی جغرافیای سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
کارشناس ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
باید اذعان داشت که نابرابری در دسترسی به فرصت ھا منجر به عدم توازن در توزیع امکانات و خدمات، افزایش شکاف طبقاتی، اخلال در بخش کشاورزی، ایستا بودن این بخش در مناطق روستایی و به تبع آن مھاجرت افراد به مناطق شھری و افزایش ھزینه زندگی در شھرھا گردیده است. پیامدھایی چون افزایش حاشیه نشینی، بالارفتن نرخ بیکاری، فقر، افزایش فساد و جرایم ھمگی به توسعه نابرابر مناطق و محرومیت آن ھا باز می گردد. این پژوھش به تحلیل میزان توسعه یافتگی شھرستان چابھار از نظر برخورداری از شاخص ھای توسعه می پردازد. ھدف اصلی پی بردن به ویژگی ھای این ساختار و درک عمیق تر میزان تعادل یا عدم تعادل چنین ساختاری است. در کشور ایران استان سیستان و بلوچستان طی چند دھه اخیر و متاثر از فرآیندھای تمرکزگرایی جمعیت و فعالیت در اثر نیروھای رانش اقتصادی و سیاسی – برنامه ریزی تبدیل به قطب توسعه زاھدان و ایجاد پدیده مرکز- پیرامون شده است و پژوھش در خصوص سنجش سطح برخورداری از شاخص ھای توسعه شھرستان چابھار از ضرورت ھای پژوھش در حوزه برنامه ریزی آمایش سرزمین به نظر می رسد. روش پژوھش توصیفی-تحلیلی است و برای انجام پژوھش نیز از روش ھای آنتروپی شانون، تکنیک رتبه بندی تاپسیس بھره گیری شده است. ھمچنین باید بیان کرد که جھت انجام و پی بردن به سطح برخورداری دھستان ھای چابھار است از نرم افزارھای ARC GIS استفاده شده است. یافته ھای این پژوھش حاکی از آن است که رتبه نایی برخورداری دھستان ھای شھرستان چابھار از شاخص ھای توسعه متفاوت است و عدم تعادل زیادی بین آنھا مشاھده می گردد. با توجه به شاخص ھای توسعه مشاھده می شود که در برخی نواحی برخورداری و در برخی نواحی عکس این قضیه صادق است و این نابرابری بین دھستان ھای شھرستان از عدم رویکرد جامع توسعه امکانات و شاخص ھای برخورداری است.کلیدواژه ها
توسعه، نابرابری، ناحیه، عدالت فضایی، چابهارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.