تاثیر کیفیت خاک و آب بر عملکرد زعفران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی زعفران
- کد COI اختصاصی: SAFFRON04_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 888
نویسندگان
هییت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی
دانشیار دانشگاه بیرجند ، دانشکده کشاورزی
کارشناس صندوق بیمه کشاورزی – تهران
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی
چکیده
زعفران یکی از قدیمی ترین گیاهان ادویهای و دارویی است که همواره مورد توجه مردم بوده است و امروزه بعنوان گران ترین چاشنی غذایی جهان بشمار می رود. ایران با سطح زیر کشت 45 هزار هکتار و تولید 150 تن در سال، 75 درصد تولید زعفران در جهان را به خود اختصاص داده است و در راس کشورهای تولیدکننده قرار دارد. عوامل مختلفی بر تعیین عملکرد یک محصول در یک منطقه نقش دارند، با این حال بررسی تمامی این عوامل و نیز برهمکنش های پیچیده بین آنها امکان پذیر نمی باشد. به منظور ساده سازی عملی و تعیین موثرترین عوامل که بیشترین سهم را در تعیین عملکرد دارند، پس از پردازشداده ها و با استفاده از نرم افزار SigmaStat، اهمیت هر کدام از این عوامل در توجیه تغییرات عملکرد بطور مجزا از طریق رگرسیون چند متغیره گام به گام تعیین شد تا ضمن تفکیک اثر هر یک از این متغیرها بر تغببرات عملکرد، متغیرهای دارای اهمیت کمتر از معادله رگرسیون حذف شد.در انتها بین هر یک از عوامل باقیمانده و عملکرد روابط رگرسیونی ساده برازش داده شد. بالاترین عملکرد 5/9 کیلوگرم در هکتار از مزرعه پنج ساله با با هدایت الکتریکی 2/8 دسی زیمنس بر متر بدست آمدو با افزایش شوری ، اسیدیته و میزان سدیم آب و خاک و نسبت جذب سدیم SAR، کل مواد جامد محلول TDS و منیزیم آب عملکرد شدیدا کاهش میابد .که ضریب تبیین r(2) برای صفات فوق بترتیب 0/79، 0/69، 0/72 که نشان دهنده ارتباط منفی بالا با عملکرد دارند. ولی ماده آلی خاک ، میزان کلسیم و نسبت کربن به ازت C/N خاک ارتباط مثبتی با عملکرد زعفران دارد.کلیدواژه ها
زعفران ، عملکرد ، کیفیت خاک و آبمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.