رهبری اخلاقی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات نوین مدیریت در ایران
- کد COI اختصاصی: MODIRACONF01_172
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 556
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان اصفهان
چکیده
امروزه با توجه به افزایش روز افزون رقابت میان سازمان ها و در راستای توجه به تغییر و تحول سازمانی، هر سازمان به دنبال آن است که عملکرد موثرتری داشته باشد و این امر توجه پژوهشگران حوزه علوم انسانی را به خود جلب کرده است. یکی از مسایلی که در چهار دهه پیشین از دغدغه های سازمان ها و پژوهشگران بوده است، سبک های رهبری می باشد (محرابی، 1392) در این میان، سبک رهبری اخلاقی از ارزش ویژه ای برخوردار است. رهبری، مهم ترین عامل در تدوام حیات و استمرار موفقیت سازمان است و نقش بسیار مهم و حیاتی در رشد، بالندگی و پیشرفت سازمان ایفا می کند (سیادت ودیگران، 1389 ). لذا هدف ما در این مقاله بررسی مفهوم رهبری اخلاقی، ابعاد رهبری اخلاقی، اصول رهبری اخلاقی و رابطه آن با متغیرهای مختلف سازمانی از جمله: توانمند سازی شناختی، آوای کارکنان، انطباق پذیری سازمانی و رفتار کارکنان است. روش تحقیق این مقاله بصورت کتابخانه ای می باشد. در این مقاله سعی بر این داشتم تا با استفاده از کتب معتبر و همچنین استفاده از مقالات به روز علمی، مطالبی درخور استفاده، پیرامون رهبری اخلاقی، برای مدیران این مرز و بوم گرد آوری نمایم. طبق تحقیقات اینجانب صاحب نظران ابعاد متفاوتی برای رهبری اخلاقی عنوان نموده اند اما نقطه مشترک آنان صداقت می باشد. معروف ترین طبقه بندی برای ابعاد رهبری اخلاقی، طبقه بندی از نظر دهوق و دن هارتگ می باشد که شامل انصاف شفاف نقش و تسهیم قدرت می شود DeHoogh and Den Hartog , 2009 اصول رهبری اخلاقی شامل جهت گیری مردمی، انصاف، تسهیم قدرت، نگرانی برای پایداری (ثبات)، پرهیز ازعصبیت، هدایت اخلاقی، وضوح نقش و صداقت مردمی، انصاف، تسهیم قدرت، نگرانی برای پایداری (ثبات)، پرهیز ازعصبیت، هدایت اخلاقی، وضوح نقش و صداقت می باشد. رهبری اخلاقی بر متغیرهای مختلف سازمانی از جمله: توانمند سازی شناختی، آوای کارکنان، انطباق پذیری سازمانی و رفتار کارکنان تاثیر مستقیم و مثبت دارد.کلیدواژه ها
رهبری اخلاقی، ابعاد رهبری اخلاقی، اصول رهبری اخلاقیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.