پرآوری گیاه لیسیانتوس و امکان سنجی ایجاد گل درون شیشه ایبا استفاده از جوانه جانبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشت سلول و بافت گیاهی
  • کد COI اختصاصی: CPTC01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده عسل لقمانی

دانش اموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

فروغ مرتضایی نژاد

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

چکیده

کشت بافت گیاهی مقدمه ای در زیست فنآوری و ریزازدیادی یا به عبارت دیگر تکثیر و تولید انبوه گیاهان از طریق فنون مختلف است. در این پژوهش اثر هورمون های مختلف شامل سیتوکینین با غلظت های (صفر 1 و 2 میلی گرم بر لیتر)، اکسین و جیبرلین با غلظت های (صفر، 0/5 و 1 میلی گرم بر لیتر) به تنهایی و در ترکیب های دوگانه و سه گانه بر ریزازدیادی گیاه از طریق جوانه جانبی در قالب طرح کاملا تصادفی با 27 تیمار و در 4 تکرار بررسی شد. در نهایت تعداد جوانه گل و وزن تر و وزن خشک کالوس موردارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد، بیشترین تعداد جوانه گل در تیمارهای نفتالین استیک اسید 1 و 0/5 میلی گرم بر لیتر و نفتالین استیک اسید + بنزیل آدنین + جیبرلین 0/5، 2، 0/5 میلی گرم بر لیترمشاهده شد. همچنین بیشترین وزن تر و خشک کالوس و همچنین کمترین تعداد جوانه گل در تیمار نفتالین استیک اسید + بنزیل آدنین + جیبرلین 1، 2، 1 میلیگرم بر لیتر مشاهده شد. از طرفی کمترین وزن خشک کالوس در تیمار نفتالین استیک اسید + جیبرلین 0/5، 0/5 میلیگرم بر لیتر( حاصل شد. نوع و غلظت تنظیم کننده های رشد تاثیرات متفاوتی را بر خصوصیات مورد بررسی گل لیسیانتوس نشان دادند

کلیدواژه ها

ریزازدیادی، جوانه گل، کالوس، تنظیم کننده رشد، جیبرلین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.