بررسی تاثیر بخش بندی بازار بر وفاداری مشتریان با استفاده از مدل تحلیلی RFM (تازگی خرید Recency ، تکرار دفعات خرید Frequency ، ارزش پولی خرید : (Monetary مطالعه موردی بانک تجارت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم مدیریت و حسابداری، اقتصاد و کارآفرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: BCONF02_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1890
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی نظارتی

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز )پردیس بین الملل( ، ایران

فرهاد کریمی

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم )پردیس بین الملل( ، ایران

مجتبی رمضانی

عضو هییت علمی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب ، ایران

چکیده

در دنیای رقابتی امروز حرکت به سوی مشتری مداری همراه با افزایش دسترسی به داده های تراکنشی مشتریان ، نیاز به شناخت مشتریان وفادار و تخمین ارزش عمر مشتری را امری ضروری ساخته است . از آنجا که آگاهی از ارزش مشتری ، اطلاعات هدفمندی را برای بازار شخصی سازی فراهم می کند ، اجرای استراتژی مدیریت ارتباط با مشتری به سازمانها کمک می کند تا مشتریان را شناسایی و بخش بندی نموده و با ایجاد روابط طولانی مدت با مشتریان ، ارزش عمر مشتری در سازمان را به حداکثر برسانند .بخش بندی بازار فرآیندی است که اگر بصورت صحیح انجام شود ، منجر به جذب بیشتر و وفاداری مشتریان ، بهینه سازی استفاده از منابع و ایجاد مزیت رقابتی می شود . بخش بندی مشتریان منجر به کشف گروه های مشابه از مشتریان می شود ، از اینرو بانکهاو موسسات مالی و اعتباری با بررسی الگوی رفتاری هر گروه از مشتریان قادر خواهند بود ، نیازمندیهای هر گروه را مشخص ساخته و استراتژی مناسبی برای حفظ مشتریان اتخاذ نمایند .امروزه یکی از چالشهای بزرگ سازمانهای مشتری محور ، شناخت مشتریان ، ایجاد تمایز بین مشتریان و بخش بندی مشتریان است . هدف این مقاله طراحی رویکردی برای بخش بندی مشتریان با استفاده از تکنیک مدل RFM به منظور شناسایی و تحلیل رفتار مشتریان وفادار و سودآور می باشد . مدل RFM این امکان را فراهم می کند تا مشتریان را براساس سه مولفه تازگی خرید ، تکرار دفعات خرید و ارزش پولی خرید بخش بندی نماید .

کلیدواژه ها

بخش بندی بازار1 ، تازگی خرید2 ، تکرار دفعات خرید3 ، ارزش پولی خرید4 ، وفاداری مشتریان5 ، مدیریت ارتباط با مشتری6

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.