تاثیر معنویت سازمانی بر تناسب کارکنان سازمان، فرسودگی شغلی وجابجایی کارکنان مطالعه موردی: کارمندان بانک ملی شهرستان یزد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم مدیریت و حسابداری، اقتصاد و کارآفرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: BCONF02_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی میرجلیلی

کارشناسی ارشد رشته مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی یزد، یزد، ایران

سیدمجید میرحسینی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، گروه مدیریت )گرایش خدمات بهداشتی و درمانی(، یزد، ایران

محسن ایران مهد

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، گروه حسابداری، یزد، ایران

چکیده

نقش نیروی انسانی در پیشبرد امور جامعه، دارای اهمیتی والاست و موثرترین رکن تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی محسوب می شود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر معنویت سازمانی در رابطه با افزایش تاثیر تناسب کارکنان –سازمان بر فرسودگی شغلی و در نتیجه بر جابجایی کارکنان بانک بوده است. روش تحقیق از نوع همبستگی و به لحاظ هدف کاربردی است که به شکل میدانی انجام می شود. جامعهی آماری این پژوهش شامل کارکنان بانک ملی شهرستان یزد است. ابزار پژوهش شامل پنج پرسش نامه تناسب کارکنان –سازمان، معنویت سازمانی، خستگی عاطفی، شخصیت زدایی و جابجایی کارکنان بود. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل دادهها از دو نرم افزار آماری SPSS و AMOS استفاده شده است . نتایج نشان می دهد که رشد معنویت سازمانی اجازه میدهد که یک بینش جدید در باره خود و بالا بردن اعتماد به نفس به دست آید. معنویت سازمانی کمک می کندکه کارمندان خود باثباتی داشته و نگرانی ها و اضطراب ها را بتوانند کاهش دهند و همچنین به طور عمیقتر بتوانند با دیگران ارتباط بر قرار و در نتیجه باعث کاهش قصد خروج کارکنان از سازمان میشود. بنابراین سازمان باید از راههای مختلف مانند آموزش از طریق ایجاد سمینارها و ترویج فرهنگ کتاب خوانی مطالعه و تشویق و...معنویت سازمانی را در بین کارکنان سازمان ترویج داده وبرای افراد امکان دستیابی به این هدف فراهم گردد و باعث افزایش و تقویت معنویت درسازمان گردد

کلیدواژه ها

تناسب کارکنان- سازمان، جابجایی کارکنان، فرسودگی شغلی، معنویت سازمانی، بانک ملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.