بررسی اثر عصاره گیاهSolanum nigrumبر روی متیلاسیون ژنFGFR درسلول های خونی سرطان پستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF05_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شاه حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی ااحد داماان

سیداحمد آل یاسین

هییت علمی پژاهشگاه ملی مهندسی ژنتیک ا زیست فنااری

ناهید مسعودیان

گراه زیستشناسی دانشکده علوم پایه ااحد داماان دانشگاه آزاد اسلامی داماان

چکیده

سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین زنان جهان و ایران و دومین عامل مرگ و میر زنان است. تشخیص زود هنگام می تواند مرگ و میر این بیماران را کاهش دهد. اما روش های کنونی تشخیص سرطان پستان از حساسیت پایینی برخوردارند. یکی از مکانیسم های مهم ایجاد سرطان ، خاموش شدن ژن از طریق متیله شدن پروموتر ژن هاست که می تواند برای تشخیص و درمان استفاده شود. Solanum nigrum یکی از گیاهان دارویی می باشد که دارای خصوصیات ضد ویروس ازجمله ویروس هپاتیت C وضد سرطان از جمله سرطان های پستان، کبد و روده می باشد.مواد و روش ها: در این پزوهش، ابتدا از 03 نفر از افراد مبتلا به سرطان پستان، نمونه خون گرفته شد و سپس به بررسی اثر عصاره گیاهی بر روی کشت سلول های خونی بیماران پرداختیم و همین طور با استخراج DNA از سلول های خون، به منظور بررسی متیلاسیون ژن FGFR ، تغییرات متیلاسیون را به وسیله روش PCR اختصاصی متیلاسیون (MS-PCR) تعیین نمودیم. برای تایید این روش، از تکنیک Real-Time PCR استفاده گردید.نتایج: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، مقایسه میزان متیلاسیون ژن FGFR در سلول های خونی افراد دارای سرطان پستان، در گروه کنترل و در گروه تیمار شده با عصاره گیاهی، تفاوت معنا داری حدود 03 درصد نشان داد ولی بین گروه کنترل و گروه قبل از کشت، تفاوت معناداری مشاهده نشد. در نتیجه این عصاره ممکن است که بر روی هایپرمتیلاسیون ژن FGFR در سلول های خونی افراد دارای سرطان پستان تاثیرگذارباشد.

کلیدواژه ها

سرطان پستان، اپی ژنتیک، متیلاسیون، Solanum nigrum، .FGFR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.