مروری بر مدل بست و بند برای اتصالات تیر به ستون بتنی تقویت شده با CFRP

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS06_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مرشد

استادیار دانشکده عمران ، دانشگاه یزد

امیرحسین پیری اردکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه ، دانشگاه یزد

امیرحسین زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه ، دانشگاه یزد

محمدمیلاد دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه ، دانشگاه یزد

چکیده

مدل بست و بند ساده شده(1(STM برای اتصالات داخلی تیر به ستون بتنی، فاقد هرگونه خاموت در اتصال و یا آرماتوربندی تقویتی طولی ستون و آرماتوربندی تیر با انتهای پلکانی است،که اخیرا توسعه پیدا کرده است. این مدل با اتصالات مشابه که با کامپوزیت های پلیمری تقویت شده فیبر کربن (CFRP) مقاوم سازی می شوند، ارتقا یافته است. مدل STM با آزمایش های دو اتصال تمام مقیاس داخلی تیر به ستون بتنی مقایسه می شود که یکی از آنها با کامپوزیت های پلیمری تقویت شده فیبر کربن مقاوم سازی شده است. حالت های شکست برای اتصال اصلی شامل شکست میلگرد های مهاری تحتانی تیر، خرد شدن نواحی اطراف گره های بتنی، شکست برشی مورب اتصال و برای مقاوم سازی اتصال با CFRP جدا شدن ورق و خرد شدن بتن هسته اتصال می شود. مدل STM بر اساس جزییات تقویت اتصال و کارکرد آزمایشگاهی، از جمله اثرات بار محوری ستون و سهم CFRP ورق های افقی و مورب به عنوان عضو کششی، شکل گرفته است. فرضیات مدل STM با اندازه گیری درجات کرنش مورد تایید قرار گرفت. مدل STM در برآورد مقاومت نهایی برشی اتصالات اصلی و مقاوم سازی موفق بود.در بررسی های مروری صورت گرفته، توصیه هایی درخصوص ارزیابی عرض بند(عضو کششی) برای اتصالات اصلی و مقاوم سازی ارایه شده است که شامل بهبودکیفیت پیوستگی اتصال آرماتور به بتن در محل اتصال تیر به ستون است.

کلیدواژه ها

کامپوزیت های پلیمری تقویت شده فیبر کربن، اتصالات بتنی، مقاوم سازی لرزه ای، مدل بست و بند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.