بررسی و مقایسه نتایج عددی و آزمایشگاهی سرشمع سه بعدی با استفاده از مدل بست و بند

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS06_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مرشد

استادیار دانشکده عمران ، دانشگاه یزد،

مسعود قوه عود

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه، دانشگاه یزد،

حسین واعظ دلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه، دانشگاه یزد،

سهیل استکی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه، دانشگاه یزد،

چکیده

شکست برشی یک حالت شکست مهم برای شمع ها می باشد، به همین دلیل طراحی سرشمع ها برای شکست برشی و برش پانچ به طور خاص، که اغلب در سازه های تقویت شده متراکم می شود، را نتیجه می دهد. یک رویکرد منطقی برای شکست های برشی در سازه های سه بعدی برای ارایه ی طراحی ایمن و کارآمد از سرشمع ها ضروری است. به همین منظور مدل بست و بند یا خرپایی روشی مناسب برای بهبود ط راحی سرشمع به کار گرفتهمی شود. مدل بست و بند )خرپایی( در دو دهه ی گذشته با موفقیت توسعه یافته و مورد استفاده قرار گرفته است. در این مقاله، مدل بست و بند برای تحلیل سرشمع ها ارایه گردید. برای درک روند مجموعه ی ترک خوردگی و شکست در سرشمع ها، مکانیزم انتقال نیرو های برشی در ساختار بتن و همچنین شکست برشی و برش پانچ در این مقاله توضیح داده شده است. با توجه به در نظر گرفتن مکانیزم های مختلف انتقال برشی در سرشمع ها و ترکیبی از واکنش های خرپایی برای بارهای نزدیک اعمال شده، مقدار برش مورد نیاز کاهش یافته است. مدل سه بعدی مورد استفاده در این مقاله، طراحی ایمنی در برابر برش پانچ و شکست برشی را تامین می کند. مدل بست و بند شامل: طراحی، تجزیه و تحلیل سرشمع ها به صورت مقایسه، بین نتایج عددی و آزمایشگاهی به تفصیل در این مقاله ارایه خواهد شد.

کلیدواژه ها

مدل بست و بند )خرپایی(، سرشمع ها، شکست برشی، برش پانچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.