مطالعه آزمایشگاهی اتصال نیمه صلب پیشنهادی درسازه های بتنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS06_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مرشد

استادیاردانشکده مهندسی عمران دانشگاه یزد

حمیدرضا شایق

کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه یزد

محمدرضا میرجلیلی

دکتری مهندسی عمران دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در این مقاله یک اتصال نیمه صلب بتنی پیشنهاد شده و رفتار و عملکرد آن از طریق آزمایش و مطالعه تحلیلی بررسی گردیده است . اتصال تیر به ستون به وسیله عضو اتصالی پیچشی که بین تری و ستون قرار می گیرد، تامین می شود . بدین ترتیب خمش انتهای تری از طریق مکانیزم پیچشی به ستون انتقال پیدا می کند. سختی پیچشی اتصالدهنده به تیر اجازه می دهد تا مقداری دوران انعطافپذیر نسبت به ستون داشته باشد. در این مقاله رفتار اتصال تحت بارهای رفت وبرگشت به صورت آزمایشگاهی با استفاده از سه نمونه 1) نمونه شاهد 2) نمونه تقویت شده با دورپیچ CFRP و 3) نمونه تقویت شده با هسته فولادی بررسی شدهاند. جهت بررسی رفتار لرزه ای نمونه ها، منحنی هیسترزیس و پوش پاسخ لنگر-دوران، پارامتر سختی دورانی اتصال و میزان جذب انرژی نمونه ها با یکدیگر مقایسه شده اند. نتایج آزمایشات نشان می دهد که همه نمونه ها اغلب رفتار مشابهی تحت تغییرشکل های کوچک دارند. بدین ترتیب زمانی که تغییرشکل ها محدود است (مانند قابهای مهارشده یا ساختمانهای کوتاه مرتبه ) اتصال بدون تقویت می تواند عملکرد قابل اطمینانی داشته باشد. تحت تغییرشکل های پیچشی متوسط نمونه تقویت شده با هسته فولادی بهترین رفتار را به دلیل ظرفیت پیچشی زیاد عضو فولادی نشان می دهد. در تغییرشکل های پیچشی زیاد، نمونه تقویت شده با دورپیچ CFRP به دلیل محصوریت زیاد مقطع بتنی که از فروپاشی عضو بتنی جلوگیری می کند رفتار بهتری را از خود نشان می دهد. به هرحال هر دو نمونه های تقویت شده رفتار هیسترزیس پایدار و شکل پذیر تحت بار رفت وبرگشت داشته و می - توانند به عنوان اتصالات نیمه صلب جاذب انرژی در نظر گرفته شوند.

کلیدواژه ها

اتصال نیمه صلب بتنی ، اتصال پیچشی ، رفتار پیچشی ، مطالعه آزمایشگاهی اتصال، CFRP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.