تحلیل ساختار شکلی و فرمی مسجد مهر آباد بناب در گذر زمان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری و اولین کنفرانس هنر،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD03_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه کریمی

کارشناس ارشد مرمت و احیابناهای تاریخی دانشگاه هنراصفهان دانشکده مرمت

نیما ولی بیگ

استادیاروعضوهیات علمی دانشگاه×هنراصفهان، دانشکده مرمت

چکیده

مسجد مهرآباد یکی از شاخص ترین مساجد با پوشش تخت، از نظر تزیینات و تناسبات در میان مساجد ستون دار چوبی در منطقه آذربایجان است. با بررسی فرم معماری مسجد مهر آباد می توان بخشی از دانش فراموش شده گذشته را بازخوانی و به توان مندی معماران گذشته پی برد، همچنین با مطالعه آسیب های وارده به مسجد مهرآباد بناب می توان از تخریب این بنای ارزشمند جلوگیری کرد.این تحقیق بر اساس مطالعات کتابخانه ای، میدانی و ترسیمی فرم های گوناگون مسجد مهر آباد مورد مطالعه بررسی و ترسیم گشته است. این جستار بر آن است تا هندسه فرمی نهفته شده در مسجد مهر باد را آشکار سازد و تغییرات به وجود آمده در این مسجد را در طول زمان بیان کند. یافته های پژوهش ویژگی های فرمی و شکلی جدیدی از مساجد ستون دار آذربایجان آشکار ساخت.

کلیدواژه ها

مسجد مهرآباد بناب، ساختار شکلی، مساجد ستون دار چوبی، فرم معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.