نقش و کارکرد اکولوژی در ارتقاء کیفیت منظرشهری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری و اولین کنفرانس هنر،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD03_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید پورمعینی

دانشجویکارشناس ارشد مهندسی معماری گرایش معماری منظر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

سعید شفیعی

استادیار دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

در اواسط قرن 19 میلادی با جابه جایی مردم از مناطق روستایی به مناطق شهری، جمعیت شهرها پیوسته رو به افزایش رفت وبا ازدیاد کارخانه ها، محیط های شهری به فضاهای صنعتی تبدیل شد. عدم توجه به مسایل زیست محیطی ، روند فزاینده مصرف انرژی، تخریب جنگل ها و فضاهای سبز طبیعی باعث تبدیل شدن شهرها به فضاهایی آلوده و صنعتی شد . این روند در طولانی مدت باعث ایجاد مشکلات رفتاری و روانی در تعاملات اجتماعی شد. امروزه توجه طراحان منظر و طراحان شهری به مناطق شهری و ارایه راه حل در راستای کاهش معایب زندگی شهری و ارتقا کیفیت زندگی بیش از پیش شده است. روش تحقیق مورد استفاده در این مقاله، توصیفی-تحلیلی در بستر مطالعات کتابخانه ای میباشد. این پژوهش پس از مرور و بررسی ادبیات علمی اکولوژی منظر، منظر شهری و فضاهای سبز به ارایه راهکار در زمینه تاثیر اکولوژی بر منظر شهری میپردازد. ترکیب اصول طراحی منظر شهری، اکولوژی و توسعه پایدار میتواند باعث ارتقا کیفیت محیط شهری شود. هدف از این پژوهش ارایه راهکار برای توسعه منظر شهری پایدار و افزایش تعاملات زیست محیطی میباشد. طراحی معماری پایدار شهری در حیطه منظر باعث ایجاد حس مالکیت و حفظ و نگهداری محیط توسط کاربران میگردد. اکولوژی منظر با در نظر گرفتن تعامل ساختاری و عملکردی به ایجاد تعادلی پایدار و مناظری زنده و زیست پذیر کمک زیادی مینماید

کلیدواژه ها

اکولوژی، اکولوژی منظر، منظر شهری، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.