تدوین استراتژی بهینه محل دفن پسماند شهر اردبیل
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری و اولین کنفرانس هنر،معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: ESUD03_163
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 707
نویسندگان
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
چکیده
با توجه به اینکه فرایند محل دفن پسماند یک مقوله چندوجهی است، جهت رسیدن به نقطهای قابل قبول در این عرضه، باید عوامل داخلی و خارجی سازمان اعم از چالشها و عوامل کندکننده و پتانسیلهای شتابدهنده و فرصتها را مورد بررسی قرار داد. اطلاعات مورد نیاز تحقیق از طریق اقدامات میدانی تهیه گردید. در نهایت تعداد 14 عامل مهم داخلی شامل 6 قوت و 8 ضعف در ارتباط با سیستم محل دفن پسماند شهر اردبیل برای تشکیل ماتریس ارزیابی عوامل داخلی موسوم به IFE و 14 عامل مهم خارجی شامل 6 فرصت و 8 تهدید برای تشکیل ماتریس ارزیابی عوامل خارجی موسوم به EFE شناسایی و انتخاب شدند. بر اساس نتایج حاصله، نمره نهایی سازمان در ماتریس IFE ، برابر با 53 / 2 که حاکی از وضعیت خوب سازمان نسبت به عوامل داخلی است و در ماتریس EFE ، برابر با 45 / 2 که نشان دهنده وضعیت نسبتا خوب سازمان نسبت به عوامل خارجی است. در ادامه، در جهتتدوین استراتژیهای بهینه سیستم محل دفن شهر اردبیل از روش SWOT و تکمیل ماتریس برنامه ریزی راهبردی کمی موسوم به QSPM استفاده شد. در مجموع، تعداد 15 استراتژی جهت مدیریت بهینه سیستم محل دفن پسماند شهر اردبیل معرفی شد. در مرحله آخر با استفاده از نتایج ماتریس ارزیابی عوامل داخلی، خارجی و SWOT ، نسبت به تشکیل ماتریس QSPM جهت تعیین جذابیت و اولویت استراتژیهای منتخب اقدام شد که بر اساس نتایج حاصله از ماتریس QSPM ، استرانژیهای توسعه برنامه های تفکیک از مبدا و تسریع در انجام آن جهت تامین مواد اولیه صنایع بازیافت و همچنین توسعه صنایع بازیافت در سطح شهرستان و ایجاد فضای رقابت بین صنایع موجود بازیافت و در نتیجه افزایش کیفی مواد جداسازی شده، بعنوان راهبردهای برتر مدیریت پسماند شهر اردبیل برای رسیدن به توسعه پایدار از لحاظ توسعه اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی مشخص گردیدند.کلیدواژه ها
استراتژی، مدیریت پسماند، فرصتها و ضعفها، شهر اردبیلمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.