بررسی میزان ترکیبات فنولی و فلاونوییدی اندام های مختلف گیاه کارلا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_659
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ فیروزکوهی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه دانشگاه زابل، زابل ایران

صدیقه اسمعیل زاده بهابادی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه دانشگاه زابل، زابل

زینب محکمی

پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل زابل ایران

فروغ یوسف زایی

فیزیولوژی گیاهی گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه ارومیه ارومیه

چکیده

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که از بدن در برابرآسیب های ناشی ازفعالیت رادیکال های آزاد محافظت می کنند. رادیکال های آزاد منشاء بسیاری از بیماری ها همچون سرطان می باشند. ترکیبات فنولی متابولیت های ثانوی گیاهی هستند که توان آنتی اکسیدانی بالایی دارند و نقش مهمی در پیشگیری و درمان سرطان دارند. گیاه کارلا Momordica charantia متعلق به خانواده کدوییان، دارای ترکیبات فنولی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند. هدف از این تحقیق بررسی میزان ترکیبات فنولی و فلاونوییدی سه اندام (برگ ، ریشه و میوه) گیاه کارلا تحت تاثیر حلال های مختلف (متانول 70 %، استون، اتیل استات، هگزان و کلروفرم) بود. محتوای فنول کل و فلاونوییدی به ترتیب با استفاده از روش های فولینسیوکالتیو و کلرید آلومینیوم اندازه گیری شد. بیشترین میزان فنول مربوط به عصاره متانولی میوه و برگ به ترتیب 37 و 33 میلی گرم گالیک اسید به وزن خشک بود. کمترین میزان فنول در عصاره های کلروفرمی، اتیل استات و هگزان به میزان کمتر از 1 میلی گرم بر وزن خشک مشاهده شد. بیشترین میزان ترکیبات فلاونوییدی مربوط به عصاره استونی و متانولی برگ (به ترتیب 13/18 و 7/1 میلی گرم کویرستین به گرم وزن خشک) بود.

کلیدواژه ها

ترکیبات فنولی، ترکیبات فلاونوییدی، حلال، کارلا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.