جداسازی و بررسی باکتری های تجزیه کننده علف کش 2و 4- دی کلروفنوکسی استیک اسید از خاک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_419
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه خوجم لی

گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه مازندران، بابلسر

مجتبی محسنی

گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه مازندران، بابلسر

محمد جواد چایچی

گروه شیمی تجزیه، دانشگاه مازندران، بابلسر

چکیده

دو و چهار- دی کلرو فنوکسی استیک اسید ( 2و 4- دی) سومین علف کش رایج مورد استفاده در سراسر جهان می باشد که می تواند در اثر شستشوی مستقیم و یا آبیاری وارد آب های زیرزمینی شود. ورود این آلاینده به منابع تامین آب شرب می تواند اثرات زیان آوری بر سلامت انسان و محیط زیست داشته باشد. تجزیه باکتریایی، یکی از روش های موثر تجزیه 2و 4 -دی از محیط زیست به شمار می آید. هدف از این تحقیق جداسازی و بررسی باکتری های تجزیه کننده 2و 4-دی از خاک مناطق آلوده است. نمونه های خاک جمع آوری به محیط کشت پایه معدنی حاوی 2و 4- دی به عنوان تنها منبع کربن و انرژی منتقل شد. سپس ارلنها در گرم خانه شیکردار 150 دور و دمای 28 درجه سانتی گراد به مدت 5 روز قرار گرفت. تجزیه علف کش 2و 4 -دی با اندازه گیری غلظت کلر در محیط رشد توسط اسپکتروفتومتر سنجیده شد. پس از چهار بار تجدید کشت در محیط کشت تازه حاوی علف کش، باکتری های تجزیه کننده 2و 4-دی جداسازی شدند. نتایج نشان داد که سویه های باکتریایی جداشده توانایی تجزیه 2و 4-دی به عنوان تنها منبع کربن و انرژی را دارا هستند. همچنین بیش از 95 درصد از 2و 4-دی پس از 72 ساعت تجزیه شد. نتایج این تحقیق نشان داد که این جدایه ها گزینه های مناسبی برای تجزیه 2و 4-دی بوده و می توانند برای پاکسازی مناطق آلوده استفاده شوند.

کلیدواژه ها

عدد 2 و 4- دی کلروفنوکسی استیک اسید، تجزیه زیستی، باکتری، خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.