مشخصات تشریحی Salvia candidissima Vahl subsp. Candidissima از ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 320
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام بهادری

گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

علی سنبلی

گروه بیولوژی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

چکیده

در این مطالعه مشخصات تشریحی ساقه، دمبرگ و رگبرگ میانی S. candidissima Vahl subsp. Candidissima بررسی شده است. رنگ آمیزی مضاعف با استفاده از کارمن زاجی و سبز متیل و عکسبرداری توسط میکروسکوپ های BX51 و SMZ-168 انجام گرفت. نتایج بدین شرح است: ساقه چهارگوش، روپوست یک ردیف سلول مکعبی، کوتیکول ضخیم. کلانشیم توسعه یافته در گوشه ها، سلول ها تخم مرغی، کلرانشیم 2-3 لایه، کورتکس 6-8 لایه، سلول ها کروی-شش ضلعی. دستجات آوندی در گوشه ها بزرگتر، آبکش و چوب حفاظت شده توسط اسکلرانشیم. مغز پارانشیمی، سلول ها کروی-شش ضلعی. دمبرگ بالدار، روپوست یک ردیف سلول مکعبی-تخم مرغی، کوتیکول ضخیم. کلانشیم در سطح فوقانی و تحتانی ضخیمتر، سلولها تخم مرغی-مکعبی. کلرانشیم 3-4 ردیف. بال ها دارای دستجات آوندی فرعی. دستجات آوندی میانی متشکل از بخش های جداگانه، محاصره شده توسط سلول های کروی-شش ضلعی پارانشیمی .رگبرگ میانی کم و بیش واژ قلبی، روپوست ردیف سلول مکعبی-تخم مرغی، کوتیکول ضخیم .کلانشیم در سطح فوقانی و تحتانی ضخیمتر، سلول ها تخم مرغی مکعبی .دستجات آوندی بصورت مرکزی و یکپارچه .کلانشیم در ساقه برخی گونه ها همچون S. divaricata بصورت سرتاسری در زیر روپوست حضور دارد و یا مانند S. nutans به گوشه ها محدود شده است .حالت اخیر در S. candidissima گزارش می شود .بیشتر گونه های دارای برگ های قاعده ای در جنس Salvia دارای دستجات آوندی تقسیم شده در دمبرگ هستند .ویژگی مذکور به وضوح در گونه مطالعه شده مشاهده شد. در حالی که گونه های فاقد برگ قاعده ای مثل S. viridis دارای دستجات آوندی یکپارچه می باشند

کلیدواژه ها

تشریح، نعناییان Salvia، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.