مورفولوژی ریشه و جذب عناصر در گیاه چغندر قند در کشت توام با گندم تلقیح شده با قارچ میکوریز
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_135
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 859
نویسندگان
گروه زیست شناسی گیاهی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز
گروه زیست شناسی گیاهی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز
گروه زیست شناسی گیاهی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز
گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده
گونه های معدودی که متعلق به چند تیره گیاهی از جمله کنوپودیاسه، سیپراسه و براسیکاسه می باشند، میکوریزی نمی شوند. در این پژوهش با استفاده از روش اتاقک ریشه واجد سه کده تفکیک شده از طریق شبکه نایلونی با ابعاد 50 میکرون، گیاه گندم در مجاورت چغندر قند (کنوپودیاسه) کشت شد و تاثیر تلقیح میکوریزایی گندم بر گیاه چغندر قند در شرایط کمبود (عرضه فسفر به صورت تری کلسیم فسفات) یا کفایت فسفر ( 2 میلی مولار آمونیوم فسفات) در محیط پرلیت و آبیاری با محلول غذایی هوگلند به مدت شش هفته بررسی گردید. شدت میکوریزی شدگی ریشه گیاه گندم حدود 45 درصد بود که با کمبود فسفر افزایش یافت ولی هیچ آثاری از اسپور قارچ و یا کلنی دار شدگی ریشه در چغندر قند مشاهده نشد. با این حال تولید ماده خشک، سطح برگ، طول ریشه، تعداد ریشه های فرعی، طول و تعداد تارهای کشنده در گیاه چغندر قند رشد یافته در مجاورت گندم میکوریزی بیشتر بود و فعالیت فسفاتاز نیز در ریشه های این گیاه افزایش قابل توجهی یافت. همچنین افزایش معنی داری در جذب فسفر، پتاسیم، کلسیم و آهن گیاه چغندر قند رشد یافته در مجاورت گندم میکوریزی مشاهده شد. نتایج ما نشان داد که قارچ میکوریزی می تواند بدون کلنیدار شدگی ریشه نیز بر روی رشد، متابولیسم و جذب عناصر در گیاه غیرمیکوریزی چغندر قند موثر باشدکلیدواژه ها
اتاقک ریشه، سطح برگ، تار کشنده، فسفاتاز اسیدیمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.