تاثیر متفورمین بر نقص حافظه القا شده توسط استرپتوزوتوسین و نورون های ناحیه CA1 هیپوکامپ
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 508
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه اراک
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه اراک
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه اراک
چکیده
دیابت نوع دو با افزایش سطح قند خون، استرس اکسیداتیو و تولید رادیکال های آزاد منجر به تشکیل پلاک های آمیلوییدی و بروز بیماری آلزایمر می شود. در این مطالعه به بررسی اثرات متفورمین بر نقص حافظه و تعداد نورون های هرمی ناحیه CA1 در رت های تیمار شده با استرپتوزوتوسین STZ پرداخته شد. 24 سر رت نژاد ویستار به سه گروه تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه STZ mg/kg 3 و گروه STZ mg/kg 3 به همراه متفورمین mg/kg 200 تزریق STZ به صورت داخل بطن مغزی در روز اول و سوم پس از جراحی و تزریق متفورمین به صورت داخل صفاقی به مدت سه هفته به صورت روزانه از یک روز قبل از جراحی انجام گرفت. سپس حافظه رت ها با آزمون اجتنابی مهاری مورد سنجش قرار گرفت. همچنین تعداد نورون های سالم در ناحیه CA1 شمارش شد. آنالیزهای آماری توسط آنالیز واریانس یک طرفه و نرم افزار Prisme انجام شد. تزریق STZ به طور معنی داری به خاطر آوری حافظه P< 0.001 و تعداد نورون های سالم P< 0.001 را در ناحیه CA1 در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد. استفاده از متفورمین اثرات ناشی از STZ را بهبود می بخشد P< 0.001 بنابراین متفورمین قادر است نقص شناختی ایجاد شده توسط STZ را بهبود بخشیده و اثرات مفیدی بر نورون های ناحیه CA1 داشته باشد.کلیدواژه ها
حافظه، ناحیه CA1، هیپوکامپ، استرپتوزوتوسین، متفورمینمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.