بررسی اپیدمیولوژی آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت (HBsAg) B در شهرستان تربت جام بین سالهای 1389 الی 1395

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور
  • کد COI اختصاصی: MSEMSMED12_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه عبدالهی

کارشناس ارشد اپیدمیولوژی، دانشکده علوم پزشکی تربت جام، تربت جام، ایران

پریسا حیدری

کارشناس بهداشت عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی تربت جام، تربت جام، ایران

چکیده

سابقه و هدف: آلودگی به ویروس هپاتیت B یکی از شایعترین عوامل ایجاد بیماری های مزمن کبدی، سیروز و سرطان کبد در جهان می باشد. شیوع این عفونت در ایران در حد متوسط است. اهمیت این نوع هپاتیت به دلیل شیوع زیاد و همچنین عوارض مهم کبدی آن است که یکی از بیشترین دلایل مرگ و میر ناشی از بیماری های عفونی محسوب می گردد. میزان شیوع در جمعیت عمومی ایران حدود 5/1 میلیون نفر می باشد. هدف از این پژوهش بررسی شیوع HBsAg مثبت در ساکنین شهرستان تربت جام می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه اطلاعات مربوط به 480 فرد با تایید HBsAg مثبت را بصورت گذشته نگر از مدارک ثبت شده بین سالهای 1389 الی1395 در مرکز کنترل و درمان بیماری ها جمع آوری کرده و با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: 480 نفر طی سالهای مذکور در شهرستان تربت جام HBSAg مثبت شناسایی شده بودند. میانگین سن افراد شناسایی شده 9.8± 31.99 می باشد و اکثر افراد (8.88٪) مبتلا زن بودند و متعاقبا از نظر شغلی بیشترین افراد خانه دار(86.7 ٪) بودند. 95.7٪ متاهل بودند و علت بررسی در اکثر افراد (72.7٪) حاملگی بوده است. روند ابتلا طی این سالها تقریبا ثابت می باشد. اکثر مبتلایان (57.1٪) ساکن شهر بودند. 34.4٪ بدون علایم و 2.7٪ افراد زردی به تنهایی داشتند و 52.5٪ مبتلایان سابقه واکسیناسیون نداشتند و 52٪ واکسیناسیون ناقص داشتند.نتیجه گیری: شیوع بالای ابتلا در زنان سنین بارداری نشانه عفونت بالا در مردان منطقه نیز می باشد و این مطلب، ایجاد غربالگری منسجم در همه گروه های سنی را می طلبد.

کلیدواژه ها

هپاتیت HBSAg ،B مثبت، اپیدمیولوژی، تربت جام، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.