مروری بر پیامد های طلاق در ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور
  • کد COI اختصاصی: MSEMSMED12_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه پیشوایی

مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقای سلامت

مهدی مشکی

مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقای سلامت

امین عباسی

دانشجوی بهداشت حرفه ای ، دانشگاه علوم پزشکی گناباد

مهدیه عابدی پور

دانشجوی پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد

چکیده

مقدمه و هدف: خانواده در حکم بافت سلولی برای اندام های اجتماعی است و فراهم کننده سلامت روانی ، جسمی و اجتماعی اعضاء آن می باشد. سلامت خانواده در پناه زندگی توآم با برقراری ارتباط محکم و دایمی بین زن و مرد که ازدواج نامیده می شود برقرار می شود. امروزه بروز اختلافات زناشویی افزایش داشته که این مورد لزوم بررسی علل و تعارضات خانوادگی و زناشویی را مطرح می نماید. پژوهش حاضر با هدف بررسی تحقیقات کمی و کیفی در زمینه عوامل موثر بر طلاق با استفاده از روش مرور سیستماتیک انجام شده است. مواد و روش ها:جامعه آماری شامل کلیه مقالات کمی و کیفی منتشر شده (1395-1390) در ارتباط با علل طلاق می باشد که 40 پژوهش انتخاب و تک به تک مورد بررسی و باز نگری قرار گرفته اند. یافته ها : یافته های حاصل از پژوهش ها نشان می دهد که از بین عوامل فردی و شخصیتی بیشترین سهم را متغیر اعتیاد با 14درصد، عوامل اقتصادی متغیر مسایل و مشکلات اقتصادی با 71/10 درصد ، بیکاری 14/7 درصد هم در تحقیقات فراوانی بیشتری داشته اند. در عوامل اجتماعی متغیر دخالت خانواده ها و اطرافیان در طلاق موثر/17 درصد در پژوهش های کمی 42/21 درصد در پژوهش های کیفی بیشترین سهم ،از عوامل فرهنگی مورد بررسی در پژوهش ها، متغیر های آرمان زدگی و تصور مثبت از پیامد های طلاق با 14/5 درصد در پژوهش های کمی و متغیر تاثیر منفی رسانه ها در پژوهش های کیفی با 81/12درصد نسبت به سایر متغیر ها بیشترین درصد را به خود اختصاص داده اند. بعد از آن خشونت کلامی و فیزیکی در تحقیقات کمی 18/16درصد و در بخش کیفی 42/31درصد) را در پژوهش ها به خود اختصاص داده است. عوامل اقتصادی متغیر مسایل و مشکلات اقتصادی با 71/10 درصد در هر دو دسته و بیکاری 14/7 درصد هم در تحقیقات فراوانی بیشتری داشته اند. در عوامل اجتماعی متغیر دخالت خانواده ها و اطرافیان در طلاق موثر/17 درصد در پژوهش های کمی و 42/21 درصد در پژوهش های کیفی بیشترین سهم و علاوه براین از عوامل فرهنگی مورد بررسی در پژوهش ها، متغیر های آرمان زدگی و تصور مثبت از پیامد های طلاق با 14/5 درصد در پژوهش های کمی و متغیر تاثیر منفی رسانه ها در پژوهش های کیفی با 81/12درصد نسبت به سایر متغیر ها بیشترین درصد را به خود اختصاص داده اند. نتیجه گیری : با بررسی های انجام شده محقق در بررسی نهایی با استفاده از نظریه ای ترکیبی به طرح واره نهایی دست یافته است که در آن مشخص کرده است در زمینه طلاق الگوهای مختلفی وجود دارد و امکان طراحی مدل جامعی برای طلاق وجود ندارد.

کلیدواژه ها

طلاق،خانواده، سلامت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.