بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی و سلامت روانی در زنان سرپرست خانوار شهر گناباد در سال 1395

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور
  • کد COI اختصاصی: MSEMSMED12_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا صادق مقدم

دکتری تخصصی پرستاری، عضو هییت علمی ، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

معصومه امیری دلویی

کارشناس ارشد پرستاری سلامت جامعه، عضو هییت علمی ، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

سیدبهنام مظلوم

کارشناس ارشد آمار زیستی، عضو هییت علمی ،دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

فاطمه سعادتی باغسیاهی

کارشناس پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

چکیده

سابقه و هدف: حمایت اجتماعی نقش مهمی در حفظ سلامتی انسان،کاهش آثار منفی فشارهای محیطی، و بهبود کیفیت زندگی دارد. یافته های تحقیقات تجربی نشان می دهد که حمایت اجتماعی شبکه های اجتماعی می تواند کارکردهای مثبتی برای سلامت روانی و سلامت جسمانی داشته باشد، بنابر این این مطالعه با هدف بررسی رابطه ی بین حمایت اجتماعی و سلامت روانی در زنان سرپرست خانوار شهر گناباد در سال 1395 انجام گردید.مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه ی مقطعی است که تعداد 312 نفر از زنان سرپرست خانوار شهر گناباد با روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ی حمایت اجتماعی نوربک و پرسشنامه ی سلامت عمومی GHQ جمع آوری گردید، سپس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: طبق یافته ها، میانگین سنی زنان سرپرست خانوار،65/ 52 سال بوده است. نتایج نشان داد که میانگین حمایت عاطفی37/3، حمایت مادی 94/2، حمایت کارکردی کل 23/3 بود. طبق یافته ها میانگین سلامت روان 83/1 بود. همچنین نتایج نشان داد با افزایش حمایت اجتماعی میزان سلامت روانی افزایش می یابد .نتیجه گیری: طبق یافته ها میانگین حمایت اجتماعی در مرتبه ی خیلی زیاد قرار دارد و میانگین سلامت روان در مرتبه ی خوب قرار دارد و با افزایش حمایت اجتماعی میزان سلامت روان افزایش می یابد و ارتباط معناداری بین دو متغیر وجود دارد.

کلیدواژه ها

حمایت اجتماعی ، سلامت روان، زنان سرپرست خانوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.