کاربردهای نظریه بازی ها در مدیریت زنجیره تامین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CEITS01_192
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلستان عرفانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، موسسه آموزش عالی الکترونیکی بر خط اهواز

امیررضا استخریان

استادیار گروه کامپیوتر و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

مدیریت زنجیره تامین عبارتست از فرایند برنامه ریزی، اجرا و کنترل عملیات مرتبط با زنجیره تامین در بهینه ترین حالت ممکن. مدیریت زنجیره تامین دربرگیرنده تمامی جابجایی ها و ذخیره مواد اولیه، موجودی در حین کار و محصول تمام شده از نقطه شروع اولیه تا نقطه پایان مصرف می باشد. مدیریت زنجیره تامین یک رویکرد یکپارچه سازی برای برنامه ریزی و کنترل مواد و اطلاعات می باشد که از تامین کنندگان تا مشتریان جریان دارد همانگونه که در وظایف مختلف در یک سازمان جریان دارد. مدیریت زنجیره تامین، مدیریت موجودی با تمرکز بر مدیریت عملیات را با آنالیز ارتباطات در سازمان های صنعتی ارتباط می دهد. این رشته در طی سال های اخیر دارای اهمیت فراوانی شده است. برای دستیابی به یک زنجیره تامین کارا باید اعضای زنجیره بصورت یک کل واحد و منسجم رفتار کنند اما در واقعیت اغلب با زنجیره های تامین غیر متمرکز روبرو هستیم که در آنها هر یک از اعضا در راستای بهینه سازی اهداف خود که با اهداف دیگر اعضا در تعارض هستند تصمیماتی اتخاذ می کند یک روش کارا برای مقابله با این تعارض و حل مساله استفاده از رویکرد نظریه بازی ها می باشد بازی های نش در شرایط قدرت چانه زنی یکسان کاربرد دارد و بازی های استکلبرگ وقتی مورد استفاده قرار می گیرد که اعضا قدرت چانه زنی متفاوتی دارند در این مقاله کاربرد نظریه بازی ها در مدیریت زنجیره تامین مورد مطالعه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، زنجیره تامین، رضایت مشتری، نظریه بازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.