رمزگذاری تصویر دیجیتال با استفاده از کلیدهای دریافتی از کاربر و الگوریتم زنبور عسل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CEITS01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول جمالی اویلق

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر،

علی فرزان

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر،

چکیده

با گسترش روز افزون تکنولوژی های چند رسانه ای، تبادل امن داده ها و اطلاعات و به طور خاص تصاویر دیجیتال یکی از موارد مهم در دنیای امروزه است. لذا استفاده از یک روش رمزگذاری قوی و مستحکم و در عین حال ساده در مقابل انواع حملات دیجیتالی ضروری به نظر می رسد. در این مقاله سعی شده است با استفاده از کلیدهای دریافتی از کاربر و یکی از الگوریتم های حریصانه به نام الگوریتم زنبور عسل که بیشتر در مسایل بهینه سازی کاربرد دارد، یک الگوریتم ترکیبی برای رمزگذاری تصاویر دیجیتال ارایه شود. در این روش ابتدا تعدادی عدد تصادفی بدون محدودیت بازه از کاربر دریافت می شود، سپس به روش افزایشی تعداد این اعداد تغییر یافته و نتیجه حاصل به عنوان ورودی الگوریتم زنبورعسل استفاده می شود و در نهایت با استفاده از کلید های تولید شده توسط این الگوریتم تصویر رمزگذاری می شود.

کلیدواژه ها

رمزگذاری، تصاویر دیجیتال، الگوریتم زنبور، کلیدهای دریافتی از کاربر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.