ارزیابی رابطه بین جریان ترافیک و ایمنی در راه های شریانی خارج شهری (مطالعه موردی محور الموت- قزوین)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC03_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 590
نویسندگان
استادیار گروه راه و ترابری، دانشگاه پیام نور
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی حمل نقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی حمل و نقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
چکیده
جریان ترافیک پدیده ای بسیار پیچیده است و شناخت آن مستلزم بیش از فقط مکاشفه ای علت و معلولی حین رانندگی در راه های شریانی خارج شهری برای تایید رابطه غیر مستقیم جریان با سرعت می باشد. سرعت، هنگامی که وسایل نقلیه به هر دلیل کنار یکدیگر ازدحام می کنند، کاهش می یابد. ویژگی های جریان ترافیک تا حد زیادی بر ایمنی راه تاثیر می گذارد. سرعت عملکردی و چگالی ترافیک تحت نرخ های مختلف جریان، نقش مهمی در وقوع تصادف و نوع تصادف ایفا می کند. در این مقاله با استفاده از آمار تخلف رانندگی و داده های جریان ترافیک در راه های شریانی خارج شهری، به بررسی رابطه بین جریان ترافیک و ایمنی پرداخته شده است. همچنین علاوه بر نرخ جریان، به ارزیابی رابطه بین ایمنی با سایر مشخصات جریان ترافیک از قبیل وجود وسایل نقلیه سنگین، فاصله بین دو خودرو متوالی، و نسبت حجم به ظرفیت پرداخت شده است. در این مقاله به توسعه چند مدل ریاضی که اثر ترکیبی از پارامترهای جریان ترافیک و تخلف رانندگی است، پرداخته شده است. در مطالعه همبستگی v/c برابر 87 درصد و همبستگی سرعت با تخلف 26 درصد بدست آمده است که نشان می دهد تاثیر سطح خدمت راه بر روی تعداد تخلف رانندگی بیشتر از کم کردن سرعت است.کلیدواژه ها
ایمنی، پارامتر جریان ترافیک، تصادفمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.