بررسی تاثیر نظریه های روانشناسی و مولفه های روانشناسی محیط در طراحی مرکز تخصصی باز پروری معتادین ( مطالعه موردی : شهر کرمانشاه )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC03_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی نظری

گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

مجتبی نظری

گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، پردیس علوم و تحقیقات کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

محمد علی زرافشانی

گروه معماری، واحد اسلام آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

در ابتدا برای توضیح خلاصه و بیان چکیده ای از پژوهش مورد نظر باید گفت که با توجه به گسترش معضل اعتیاد و مهم بودن مسیله ترک اعتیاد طراحی و احداث مراکزی که به صورت تخصصی و علمی به این امر بپردازد ضروری به نظر می رسد. به ضرورت بالا پیچیدگی های پیشرو در امر مراحل ترک اعتیاد به مواد مخدر جدید را نیز اضافه کنیم بیش از قبل به این احساس ضرورت می رسیم که برای ریشه کن کردن معضل اعتیاد علاوه بر پیشگیری باید به فکر درمان هم بود. و البته این درمان باید به صورت علمی و تخصصی صورت گیرد. با توجه به اهمیت زیاد و برجسته شدن نقش مسایل روانشناسی محیط در هر طراحی معماری در سال های اخیر و اینکه این اهمیت روز به روز بیشتر می شود ما در هر قسمت از طراحی معماری باید نقش روانشناسی محیط را در نظر داشته باشیم. حال ما در این پژوهش به دنبال تعیین میزان نقش روانشناسی محیط در طراحی مرکز تخصصی ترک اعتیاد بوده، و در ادامه ببینیم تا چه حد می توان با مسایل علمی و ثابت شده علم روانشناسی محیط می توان به بهبود طراحی مرکز ترک اعتیاد کمک کرد به گونه ای که این بهبود کیفیت نقش خود را در بهبود کیفیت درمان نشان دهد. در ادامه هم به این مسیله توجه شود که چگونه می توان بین مسایل گفته شده در مورد روانشناسی محیط و بهبود کیفیت طراحی مرکز اعتیاد به گونه ای که تاثیر ان در بهبود کیفیت درمان مشخص باشد ارتباط برقرار کرد.

کلیدواژه ها

اعتیاد، روانشناسی محیط، کیفیت درمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.