مدل های سه بعدی ساختمان و کاربردهای آن در مدیریت و برنامه ریزی بهینه شهرها
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنگره ملی مدیریت و برنامه ریزی شهری نوین
- کد COI اختصاصی: IRURBAN01_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1929
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری آمایش شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
کارشناسی ارشد سنجش از دور وgis
چکیده
مدلهای سه بعدی شهر یک دید سه بعدی واقعی از محیط شهر و عوارض موجود در آن مانند، درخت، جاده، ساختمان و... با هندسه دقیق را ارایه میدهد. این مدل سه بعدی از روشهای مختلفی همچون فتوگرامتری، لیزر اسکنر زمینی، لیدار هوایی و فضایی، ارتفاع دادن به نقشه های شهری (که با نقشه برداری زمینی و استخراج مرزها با اعمال الگوریتمهای لبه یابی بر روی تصاویر باقدرت تفکیک بالا مانند آیکونوس به دست میآیند)، تداخل سنجی راداری، مدلهای معماری و روشهای دستی میتوان اشاره کرد. به هر حال این مدلهای سه بعدی با توجه به اینکه فضای مجازی، کاملا مشابه منطقه مورد نظر را در اختیار کاربران قرار میدهد بسیار محبوب میباشند. اما تاکنون این مدلها به عنوان مدلیکاملاگرافیکی و هندسی معرفیشده و از جنبههای توپوگرافیک و معنایی پدیده ها غافل مانده اند. CityGML یک استاندارد بینالمللی برای نمایش و تبادل مدلهای سه بعدی معنایی شهرها میباشد. و اخرایتوسط OGC یک استاندارد دیگر به نام indoorGML تعریف شده است که استانداردی برای سه بعدی کردن داخلی ساختمانها میباشد. هدف از این تحقیق ارزیابی روشهای سه بعدی کردن و کاربردهای آنها و در آخر یک مدل سه بعدی ساختمان با Sketch Up و FME با LOD4 جهت مدیریت ساختمان و جلوگیری از تلفات هنگام بروز مخاطرات مانند زلزله طراحی شد.کلیدواژه ها
CityGML، 3d city model، OGC، GIS، مخاطرتمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.