استاد محمدجعفر یاحقی، همنوا با فردوسی و بیهقی، نواگر خسروانی٭پارسی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بازشناسی مشاهیر و مفاخرخراسان در ادب پارسی
  • کد COI اختصاصی: ICLP02_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کاکاوندقلعه نویی

دکترای زبان و ادبیات فارسی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران

مریم یوزباشی

دکترای زبان و ادبیات فارسی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، شهر ری، واحد یادگار امام خمینی (ره)

مژگان نیکویی

دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد یادگار امام خمینی (ره)، شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

خراسان از گذشته های دورتاکنون همواره مهد علم و ادب و خاستگاه دانشهای مختلف بوده و هست و بویژه در حفظ زبانفارسی و فرهنگ ایرانی تاثیری بسزا داشته است. در این همایش ارزنده که به پاسداشت نام بزرگان خراسان برگزارمیگردد، بدرستی بزرگان حال حاضر خراسان نیز مدنظر قرار داده شده اند، در این جستار دکتر محمدجعفر یاحقی، ازبزرگان علم و ادب پارسی به شایستگی برگزیده شده اند تا با یادکردی از مقام والای علمی و انسانی وی، اندک مراتبسپاس و قدردانی از ایشان گزارده آید و چهره علمی ایشان به خوبی شناخته شود، به این امید که از دانش ایشان برایترویج زبان و فرهنگ و ادب فارسی به شایستگی استفاده شود. پژوهش های علمی یاحقی در متون منظوم و منثور ادبیاتفارسی، مقاله های برجسته ایشان در زمینه ادب و فرهنگ و تاریخ و جغرافیای ایران زمین، سمت های مدیریتی و اجرایی ایشاندر پستهای حساس، ترجمه ها و شرح حال نگاریها و سامان دادن یادنامه و ارجنامه های ادبی، راهنمایی پایان نامه ها و رساله هایدانشجویی و تاثیر بسزای ایشان در تربیت دانش پژوهان ادبی همه حاکی از اهمیت جایگاه علمی ایشان است و ضرورتاین تحقیق را روشن می سازد. تا بحال تحقیقی جامع در مورد آثار و خدمات این استاد برجسته صورت نگرفته است و اینتحقیق پیشینه ای ندارد. در این مقاله پس از مقدمه، زادگاه ایشان به اختصار معرفی خواهد شد و سپس به زندگی و آثارارزنده و خدمات ادبی استاد پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

خراسان، فردوس، دانشگاه فردوسی مشهد، ادبیات، یاحقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.