بررسی مفاهیم ادبی موجود در قطعات ملک الشعرای بهار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بازشناسی مشاهیر و مفاخرخراسان در ادب پارسی
  • کد COI اختصاصی: ICLP02_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تکتم فرهمندی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

رضا اشرف زاده

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

در ادب فارسی آثار گوناگونی در نظم و نثر پدید آمده و هر سخنوری برای بیان خویش سبک و شیوه و قالبی را بر گزیده است. قطعه از قالب های شعر فارسی است که برای ابراز درونیات شاعران، بیشترین کاربرد را داشته است. هر موضوعی که شاعر علاقه داشته تا به نظم درآورد، به صورت قطعه شعری درآمده است، از شکر و شکایت تا هزل و مدح وحتی تهنیت شخصی برای نوشیدن دارو و ... تا پیش از دوره ی بازگشت و مشروطه، قالب قطعه با مفاهیم بسیار متنوع تری سروده می شد و شاعران با زبان شعر، با عوام در پیوند بودند، اما در دوره ی بازگشت و پس از آن، این قالب از رواج و رونق افتاده و بیشتر برای سرایش ماده تاریخ به کار گرفته شد و از شعر عوامانه فاصله گرفت. در این مقاله که به روش تحلیلی- توصیفی انجام شده است به بررسی مفاهیم ادبی موجود در قطعات ملک الشعرای بهار پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

قطعه، ملک الشعرای بهار، مفاهیم ادبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.