بررسی و تحلیل داستان پیرچنگی براساس نظریه گریماس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بازشناسی مشاهیر و مفاخرخراسان در ادب پارسی
  • کد COI اختصاصی: ICLP02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 930
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طارق سلامات

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

چکیده

روایتشناسی و ساختارگرایی در عرصه ادبیات بر آن است تا به نظام حاکم بر انواع روایی و ساختار و بافت بنیادین روایتدست یابد. تلاشهای برجسته و ارزشمندی در این زمینه صورت گرفته است. یکی از این تلاشها، پژوهش های ژولینگریماس، زبانشناس، ساختارگرا و نشانه شناس لیتوانیایی به منظور بررسی انواع مختلف روایت، با ارایه الگوهای معین و ثابتبوده است. او روایت شناسی را بر پایه ریخت شناسی حکایت پراپ استوار نموده است و با فراتر رفتن از دامنه مطالعات پراپ،منجر به پدید آمدن نظریه کنشی، زنجیره های روایی و مربع معناشناسی شده است. در پژوهش حاصر، به بررسی و تحلیل داستانپیر چنگی از دفتر اول مثنوی مولوی براساس نظریه گریماس پرداخته شده است. هدف این پژوهش، شناساندن هرچه بهتر نظریهگریماس و بررسی میزان انطباق داستانی از مثنوی مولوی براساس آن نظریه و همچنین تحلیل ساختار داستان پیر چنگی بر پایهی نظریه گریماس است. روش انجام پژوهش توصیفی- تحلیلی است و نشان می دهد که ساختار روایی داستان پیر چنگی بانظریه گریماس منطبق است.

کلیدواژه ها

روایتشناسی، داستان پیرچنگی، الگوی گریماس، مثنوی، مولوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.